ضروریعضله سازینکات تمرینی

چطور عضلات نرم را سفت کنیم؟ (راهنمای رسیدن به چگالی عضلانی)

چطور می‌توان عضلات را سفت کنیم؟ عضلاتم شل هستند، چه کار کنم آن‌ها را سفت کنم؟ چطور چگالی عضلات را بالا ببرم؟ و… این‌ها بخشی از سوالاتی است که در ادامه، تمام تلاش خود را خواهم کرد به طور کامل به آن‌ها پاسخ بدهم.

در این مطلب، قصد ندارم به شما بگویم چطور عضله سازی کنید. این مطلب برای افرادی است که عضلات شلی دارند و می‌خواهند آن‌ها را سفت کنند. (دقت کنید گفتم عضله شل نه پوست شل!) البته برای تازه کار‌ها هم مفید است چرا که وقت خود را صرف ساخت عضلات سفت و محکم می‌کنید. 😎

اگر تازه‌کار هستید، این مطلب را بخوانید و حتماً آن را با دوستان بدنساز خود نیز به اشتراک بگذارید.

چرا باید عضله بسازم؟

قبل از اینکه وارد جزئیات بشوم، بهتر دیدم با یکی از ترس‌هایی که افراد از بدنسازی دارند، مواجه شویم.
برخی از دوستان پیام می‌دهند که نمی‌خواهند مثل فلان قهرمان بدنسازی هیکل‌شان بزرگ شود. ما به دنبال بدنی کات و عضلانی هستیم!

به هر حال آرزو بر جوانان عیب نیست اما بهتر است همین ابتدای کار در مورد افزایش عضله، سنگ‌هایم را با شما باز کنم.

یک دلیل وجود دارد که به شخصه روی عضله سازی تاکید دارم و این تاکید هم در برنامه‌ های بدنسازی که تمرینو ارائه می‌کند نیز به چشم می‌خورد:

عضله بیشتر، سبب می‌شود سوخت و سازتان افزایش پیدا کند. این افزایش سوخت و ساز،‌سبب آب شدن چربی ها در طول تمرین و حتی بعد از تمرین می‌شود.

از عضله نترسید مخصوصاً خانم‌‌ها!! ( ۹ اشتباه که خانم ها در باشگاه مرتکب می شوند)

انواع رشد عضلانی

این داستان آشناست؟

  • ۶ ماه است که باشگاه می‌روید
  • ۱ ماه باشگاه رفتن را ترک می‌کنید ( به هر دلیلی)
  • شاهد کاهش حجم عضلانی هستید
  • ناامید می‌شوید 😟

دلیل این ناامیدی، عدم آشنایی با انواع رشد عضلانی است

وقتی می‌گویید می‌خواهم رشد عضلانی را تجربه کنم باید بدانید که انواع مختلفی از رشد عضلانی را داریم و همه چیز به نوع تمرینات برمی‌گردد.

نوع این تمرینات مشخص می‌کند که آیا به حجم عضلانی می‌رسید یا چگالی عضلانی خود را افزایش می‌دهید. البته نتیجه برای شما زمانی مشخص می‌شود که عضلات‌تان رشد کرده‌اند و وقتی به عضلات خود دست می‌زنید، مثل خمیر کیک، عضلات نرم هستند.

می‌دانم شما هم عضلاتی می‌خواهید که سفت و تفکیک شده باشند و دوست ندارید عضلات‌تان مثل پشمک، پف کرده باشد. (هر چند وقتی حجم عضلانی دارید، حس خیلی خوبی دارد 😊)

رشد سرکوپلاسمیک

هیپرتروفی

این رشد سبب افزایش حجم مایع درون عضله‌ای می‌شود. این یک راه سریع برای افزایش اندازه عضلانی است. اما سبب افزایش قدرت نمی‌شود. این همان دلیلی است که یک بدنساز، به اندازه یک پاورلیفترکار که وزن کمتری از او دارد، قدرتمند نیست! (بدنسازی یا پاورلیفتینگ)
برای رسیدن به این نوع رشد، باید سبک‌تر وزنه بزنید و تکرارها بین ۱۰-۲۰ باشد.

رشد میوفیبریلر

این رشد واقعی فیبرهای عضلانی است. افزایش این فیبرها سبب می‌شود تا قدرت بیشتری هم پیدا کنید. نمونه بارز این نوع بدن‌ها، خدابیامرز بروسلی بود. 😎

برای رسیدن به چگالی عضلانی و سفتی عضلات، چه مقدار تکرار لازم است؟

چگالی عضلانی و حجم عضلانی، دو مقوله کاملاً جداگانه در دنیای بدنسازی است. وقتی در باشگاه فردی را می‌بینید که ۱۰-۱۵ تکرار در هر ست انجام می‌دهد، باید بدانید که این دوستان دنبال چگالی عضلانی یا سفت کردن عضله نیستند.

برای سفت کردن عضلات، باید روی ساخت فیبرهای عضلانی واقعی تمرکز کنید نه مایعی که درون عضله وجود دارد. (برای درک بهتر به مطلب هیپرتروفی عضلانی مراجعه شود)

برای ساخت عضلات چگال، باید روی انجام تکرارهای پایین تمرکز کنید. هم‌چنین نیازی نیست مثل حجم عضلانی، به فیبرهای عضلانی آسیب وارد کنید (البته این آسیب سبب خیر است 😍)

برای رسیدن به این رشد عضلانی، باید سنگین وزنه بزنید و هر ست بین ۱-۸ تکرار داشته باشد.

چرا همیشه سراغ رشد میوفیبریلر نمی‌رویم؟

به نظر می‌رسد رشد سرکوپلاسمیک کاملاً وقت تلف کردن است، چرا که بعد از چند روز، این رشد عضلانی را از دست می‌دهید. (به اصطلاح باد عضله می‌خوابد!)

یک توصیه طلایی: وقتی فیبرهای عضلانی را رشد دادید و به چگالی عضلانی رسیدید (رشد میوفیبریلر) از روش رشد سرکوپلاسمیک استفاده کنید، تا اندازه و حجم بیشتری پیدا کند. از این روش،رشد، برای نقاطی از بدن استفاده کنید که رشد کمتری داشته‌اند.

این روش تضمین می‌کند به تمام پتانسیل‌های خود در بدنسازی، دست پیدا کنید.

به این ترتیب، یک پایه عضلانی برای خود ساخته‌اید که سال‌های سال، آن را به همراه خواهید داشت (به همین دلیل می‌گویم ۲ سال اول یک بدنساز تازه‌کار، از همه مهم‌تر است!!)

چطور وزنه بزنیم تا عضلات سفتی داشته باشیم؟

به شخصه از طرفداران وزنه های آزاد هستم هم هالتر و هم دمبل.

تلاش تمرینو نیز ارائه برنامه تمرینی روی همین اصل است. ضرب‌المثلی هست که می‌گوید:

رم یک شبه ساخته نشده است

این موضوع در مورد بدنسازی نیز صادق است. چگالی عضلانی و ضخامت عضلات را نیز چند ماهه نمی‌توانید افزایش دهید.

این افزایش ضخامت عضلانی، ناشی از رعایت فرم درست حرکت، مخصوصاً اجرای حرکت در دامنه کامل حرکتی است. البته، می‌توانید از تکنیک‌ دراپ ست حداکثر استفاده را ببرید. (انواع مختلف سیستم تمرینی دراپ ست به همراه توضیح ویدئویی)

لینک آپارات

تجربه شخصی خودم و البته مربیان خوبی که با آن‌ها کار کر‌ده‌ام، نشان داده: بهترین نتیجه برای سفت و ضخیم کردن عضله، با کمک وزنه‌‌های آزاد و البته سنگین، به دست می آید.

نکته طلایی: توصیه می‌کنم برای هر گروه عضلانی، ۱ حرکت با دستگاه در برنامه تمرینی بگنجانید.

انواع تکنیک‌‌های وزنه زدن برای سفت کردن عضلات

سفت کردن عضلات

تکنیک توقف استاتیک

در طول آخرین ست حرکتی که برای یک عضله بزرگ انجام می‌دهید، مثل: سینه، در انتهای هر تکرار، وزنه را به مدت ۳۰-۶۰ ثانیه نگه دارید.

فرض کنید حرکت بارفیکس را انجام می‌دهید. در بالاترین قسمت حرکت، توقف کنید و اجازه بدهید جاذبه به بدن فشار وارد کند. در حالی که خود را بالای بارفیکس نگه می‌دارید، بدن به منقبض کردن ادامه می‌دهد.

در اسکوات و ددلیف، زمانی که بالا هستید، وزنه را روی چارچوب فلزی قرار ندهید. کمی زانوها را خم کنید و اجازه دهید جاذبه و وزنه، به شما فشار وارد کند.

تکنیک ۱ تکرار و یک سوم تکرار

یک تکرار معمولی در انجام حرکت پرس سینه به این صورت است که: هالتر را پایین می‌آورید دوباره هالتر را به سمت بالا پرس می‌کنید. اما تکنیک ۱ تکرار و یک سوم تکرار به این صورت است که:

حرکت پرس سینه: هالتر را روی سینه کامل پایین می‌آورید، سپس هالتر را به اندازه یک سوم مسیری که تا بالاترین نقطه دارید، بالا می‌برید. دوباره هالتر را پایین می‌آورید. سپس هالتر را کامل بالا می‌برید.

این یک تکرار کامل در این تکنیک محسوب می‌شود!

حرکت پارویی سیم کش: کابل را به طور کامل به زیر شکم هدایت می‌کنید. حالا اجازه می‌دهید کابل سیم کش به اندازه یک سوم مسیر حرکت، از بدن فاصله بگیرد. دوباره کابل را به سمت خود می‌کشید. در انتها، کابل را به طور کامل از بدن دور می‌کنید.

این یک تکرار کامل خواهد بود!

هشدار: تکنیک توقف استاتیک، فشار بسیار بالایی را روی مفاصل وارد می‌کند بنابراین، با دقت آن را اجرا کنید. نمی‌خواهید که شانه درد بگیرید! بهتر است این تکنیک را با ۱۰ ثانیه توقف شروع کنید و در ادامه، رکورد خود را بالاتر ببرید.

⛔️ در ضمن، قرار نیست این تکنیک را برای هر حرکت تمرینی انجام دهید. یک حرکت مادر را روی یکی از عضلات بزرگ مثل سینه انجام دهید.

تکنیک 21 اس جلو بازو tamrino.ir

⛔️ روی عضلات کوچک، مثل پشت بازو هم این تکنیک را اجرا نکنید چرا که فشار بی‌موردی روی تاندون‌ها وارد می‌کند! (به جای آن، از تکنیک ۱ تکرار و یک سوم تکرار روی پشت بازو استفاده کنید) هم‌چنین می‌توانید از ۲۱ تکرار برای پشت بازو استفاده کنید. (تکنیک مورد علاقه من 😍)

⛔️ این تکنیک را برای حرکات وزنه آزاد مثل: پرس سینه یا پرس شانه انجام ندهید! چرا که سیستم عصبی کم می‌آورد و احتمال افتادن وزنه وجود دارد!

این تکنیک‌ها را طی ۸ هفته به برنامه تمرینی خود اضافه کنید و شاهد سفت شدن بیشتر عضلات باشید. بعد از پایان ۸ هفته، ۱ یا ۲ هفته‌، میزان وزنه‌ها را پایین‌تر بیاورید.

مقدار وزنه ها برای ضخیم کردن عضلات چقدر باشد؟

مهم‌ترین قسمت کار این است که: رشد عضلانی را با اضافه کردن مداوم وزنه تحریک کنید. اگر رکورد پرس سینه پارسال شما با الان یکی است، یک جای کار که چه عرض کنم، همه جای کار می‌لگند. ⛔️

البته، انجام این کار هر هفته و برای هر حرکتی، امکان‌پذیر نیست! (اضافه بار پیشرونده چیست)

چقدر بین ست ها استراحت کنیم تا عضلات سفت تری داشته باشیم؟

بین ۲-۳ دقیقه برای ریکاوری کفایت می‌کند. این کار اجازه می‌دهد دفعه بعد، وزنه بیشتری کار کنید. البته، بعضی‌ها زودتر ریکاوری می‌شوند. بنابراین، می‌توانید زمان کمتری استراحت کنید.

نکته طلایی: فرض کنیم ۱۰۰ کیلو را ۳ ست ۱۰ تکراره در طی مدت ۶ دقیقه اجرا می‌کنید. به این معادله دقت کنید: (نگران نباشید این مثل ریاضی دوران مدرسه نیست 🤓)

۱۰۰ کیلو × ۱۰ تکرار × ۳ ست = ۳۰۰۰ کیلو
۳۰۰۰ کیلو ÷ ۶ دقیقه= ۵۰۰ کیلو بر دقیقه

حالا تصور کنید همان وزنه را طی ۳ دقیقه جابه‌جا کنید:
۳۰۰۰ کیلو ÷ ۳ دقیقه= ۱۰۰۰ کیلو بر دقیقه

همان‌طور که مشاهده می‌کنید فشار تمرین ۲ برابر می‌شود. این کار سبب می‌شود، بدن تحت فشار متابولیک (مطلب هیپرتروفی عضلانی مطالعه شود) بسیار بالایی قرار بگیرد.

با کاهش زمان وزنه زدن، بدن را برای رشد فیبرهای عضلانی بیشتر یا همان افزایش چگالی (بخوانید سفت شدن عضله) تحریک می‌کنید. این تکنیک را بیشتر در اجرای حرکات ترکیبی مثل ددلیفت، استفاده کنید.

  • تلفن همراه را با خود درون باشگاه نبرید (زامبی) و زودتر هم به خانه برگردید.

برنامه تمرینی سفت کردن عضلات

از آنجایی که قرار نیست به عضلات آسیب وارد کنید، می‌توانید در طی هفته، هر گروه عضلانی را ۲ بار تمرین بدهید.

برنامه ست و تکرار و البته گروه‌های عضلانی که در طی هفته تمرین می‌دهید:

  • روز اول: سینه و پشت (۳ ست ۵ تکراره)
  • روز دوم: شانه و بازوها (۳ ست و ۵ تکراره)
  • روز سوم: شکم
  • روز چهارم: سینه و پشت (۳ ست و ۵ تکراره)
  • روز پنجم: شانه و بازوها (۳ ست و ۵ تکراره)
  • روز ششم: شکم
  • روز هفتم: استراحت

⛔️ برای هر گروه عضلانی، ۳ عدد حرکت تمرینی را از بانک حرکات انتخاب کنید.

در این نوع برنامه تمرینی، قدرت و البته چگالی عضلانی را افزایش می‌دهید. البته این برنامه، به شما حجم عضلانی نمی‌دهد!

برنامه تمرینی آهن هوشمند

حرف آخر

اگر تازه‌‌کار هستید و تا اینجای مطلب رسیده‌اید و دو دستی بر سر خود می‌کوبید که چقدر این داستان عضله سازی پیچیده است و بهتر است عطای بدنسازی را به لقایش ببخشم، لطفاً کمی صبر کنید و این قسمت را بخوانید:

  • بهتر است از ترکیب تکرارهای بالا (۱۰ تکرار)، وزنه‌های سبک و تکرارهای پایین (۵ تکرار) و وزنه‌های سنگین با هم‌دیگر استفاده کنید. ( تا هم از رشد سرکوپلاسمیک و رشد میوفیبریلر، بهره‌مند بشوید)
  • به عنوان تازه‌کار مهم‌ترین چیزی که باید به آن فکر کنید شکم شش تکه نیست بلکه قدرت است. (هر چقدر، قدرت بیشتر بدست بیاورید بعداً وزنه بیشتری جابه‌جا می‌کنید که باعث افزایش بافت عضلانی می‌شود) بنابراین، وزنه‌ها را هر هفته کم‌کم زیاد کنید.
  • موقع اجرای حرکات (نه همه حرکات) سعی کنید عضلات را به خوبی تحت فشار قرار بدهید. این کار سبب می‌شود با انجام تکرارهای کمتر، فشار بیشتری روی عضله وارد کنید.
  • وقتی که یک پایه قدرت و فیبر عضلانی ایجاد کردید، بروید سراغ تکرار‌های بالاتر و برنامه‌های تمرینی برای حجم
  • آخرین مسئله هم درصد چربی بدن است. اگر چربی بدن بالا باشد مهم‌ نیست تمام تکنیک‌هایی را که اشاره کردم به جای ۸ هفته، ۸ ماه هم اجرا کنید. عضلات زیر بافت چربی قرار می‌گیرند و همه چیز خیلی نرم به نظر می‌رسد. بنابراین، چربی بدن را پایین بیاورید.

اگر یک جمله باشد که به عنوان نصیحت به شما داشته باشم، جمله دانشمند فقید، آلبرت انیشتین است که می‌گوید:

دیوانگی انجام کاری دوباره و دوباره و انتظار نتایج متفاوت داشتن است

پس سعی کنید هر روز، برنامه تمرینی و غذایی‌تان مثل هم نباشد.

شما برای ضخیم‌تر کردن عضلات از چه تکنیکی استفاده کرده‌اید؟ اگر روش‌هایی که در بالا ذکر کردم، جواب دادند، حتماً ما را در جریان کارهای خود بگذارید.

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community.

مطالب مشابه

‫۳۹ دیدگاه‌ها

  1. سلام
    میخواستم بدونم اگه هردو رو بخواییم باید چیکار کنیم هم حجم عضلانی و هم چگالی؟ برنامه ای هست که بتونه هر دو رو باهم پیش ببره؟

  2. سلام یه سوال داشتم
    من حجم عضلاتم خیلی کمه یعنی لاغر هستم و تا چند وقت پیش هم کمبود وزن داشتم (۱۸ ساله- قد ۱۸۱ -وزن ۶۵ کیلوگرم)
    با چند تا از دوستانم که بدنساز هستن صحبت کردم گفتن تو قبل اینکه بدنتو کات کنی باید حجم بیاری میخواستم بدونم آیا کات کردن بدن و حجم آوردن از نظر سبک و میزان تمرین با هم فرق دارن یا میتونم با یه برنامه خوب همزمان بدنمون هم کات بشه هم حجم بیاره؟ یعنی این دو تا اصولا از هم جدا هستند یا نه؟ یعنی اگه کات کنیم حجم نمیاریم یا بالعکس؟

  3. ببخشید منظور از رشد میوفیبریلر چیه میشه بیشتر بگین. بعد دامنه تکرار و ست در این نوع تمرین چقدر باید باشه ؟؟

  4. سلام برای عضلات ساق پا هم میشه ستفاده کرد این تکنینک سه ست 5تایی که برای افزایش قدرت؟ واینکه این سنگین زدن در حرکات ایزوله مثل جبلو پا ماشین هم میشه استفاده کرد ؟

  5. سلام یه سوال داشتم چرا بعضی وقتا

    مثلا وقتی جلو بازی کار میکنم وسط تمرین دستام میلرزه. البته بعضی وقتا، معمولا وقتی فشار بیشتری دارم وارد میکنم این اتفاق میوفته

    این نشونه چیه، ایا فایده ای هم داره؟

    خبلی ممنون

  6. من اندام خوبی دارم فقط میخوام ماهیچه ای بشم و عضلاتم سفت بشه بدون افزایش حجم ماهیچه ها ..ممنون میشم کمک بدید.و ترس از این دارم که کار با دستگاه افزایش حجم ماهیچه رو همراه داشته باشه

  7. سلام
    طبق مقالاتی که تو سایتتون خوندم یعنی بایدوزنه سنگین با تکرار پایین و استراحت ۲تا۳ دقیقه ای بین هر ست کنیم تا عضلات قوی تر بشوند و حجم کمتری بگیرند؟

      1. اینکه سه ست داریم و سنگین وزنه بزنیم و استراحت ۲تا۳ دقیقه داشته باشیم بخاطر این ک قوی شویم یعنی ست دوم رو مقدار وزنه باید بیشتر باشه؟یا طی هفته های بعدی مقدار وزنه رو افزایش باید داد؟

  8. سلام خداقوت
    من یک خانمم که وزن خوبی دارم البته بعد از یک رژیم طولانی مدت در سال 90
    وباتلاش وزنم رو ثابت نگه داشتم
    کم میخورم کربوهیدرات مصرف نمیکنم
    به هیچ وجه شیرینی خامه ای واینجور چیزها که کالری بالایی دارند مصرف نمیکنم
    ولی بدنم سفت ومحکم نیست وخ دلم میخواد که بدن خ سفتی داشته باشم
    مطالب مفید شماانگار بیشتر به درد اقایون میخوره
    اگر میتونید منم راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. سلام
      نه این مطالب برای خانم‌ها نیز کاربرد دارند
      البته بله خانم‌ها نسبت به آقایان چربی بالاتری دارند اما همین اصول که به آن اشاره شده برای خانم‌ها نیز در تمرینات صدق می‌کند.

  9. سلام
    من وقتی در حال تمرینم عضلاتم قوی و سفت هستند اما بعد از ۱ساعت یا کمتر عضلاتم شل و ضعیف میشوند میشه بگین چجوری عضلات رو همیشه مثل زمان تمرین سفت قوی نگه دارم؟

    1. سلام
      اتفاقی که بعد تمرین می افتد افزایش حجم عضلانی است که مدت زیادی دوام نداره البته این فرایند در دراز مدت برای عضله سازی مفید است
      در این مطلب به موضوع سفت کردن عضلان اشاره کرده‌ام

  10. سلام ممنون از توضیحاتتون
    من میخوام بدنمو مثل بروسلی،عضلات کوچیک ولی قوی کنم برا این کار باید سنگین وزنه بزنم؟

    مگه سنگین زدن باعث حجم نمیشه؟

    بعضی وقتا میشنوم سنگین زدن باعث حجم گرفتن میشه.

      1. این قسمت رو میشه توضیح بدید بالا گفته شده هر گروه عضلات رو دو بار در هفته تمرین بدیم و از هر گروه عضلات سه حرکت انتخاب کنیم یعنی میشه شش حرکت که میشه شش حرکت سه ست پنج تایی
        این الان حجم تمرینش زیاد نیست درسته؟
        و اینکه زمانی که شکم گذاشتید من پا میخام برم همراه با برنامه تمرینی باسن که دوروز و تعداد های بیشتری داره بعضی هاش
        حالا من چکار کنم میتونم استفاده کنم یا خیر ؟ ممنون میشم بفرمایید

      2. الان اگر بخواهیم مثل بروسلی بشیم عضلات کوچک و قوی و کات دار به چه صورت بزنیم میشه لطفا ی نمونه برا بازو بگید یا پایین تنه
        که حجم گفتید بیشتر نشه چجور بزنیم و چند حرکت و چند تا ست ؟مممنووونمم

  11. خیلی عالی بود ?
    خسته نباشید

    چند تا سوال داشتم مرحمت کنید جواب بدید
    تعدادی مکمل ورزشی معرفی میکنم لطف کنید جواب بدید
    اول اینکه زمان خوردن مکمل های چه زمانیه؟قبل تمرین؟بعد؟صبحانه؟
    دوم اینکه با چه فاصله ای خورده بشه !
    سوم اینکه در صورتی که با فاصله ی ۱۰ دقیقه خوردن بشن یا همراه هم ایا یعضی از این مکمل ها برای جذب با هم رقابت میکنن یا نه؟اصلاحا ضد هم هستند یا نه !

    وی
    Bcaa
    امینو
    بتا الانین
    کراتین
    گلوتامین
    ال ارژنینن
    پمپ
    ال کارنیتین
    ویتامین c
    فارماتون

    ممنون از شما

    1. سلام
      ممنون
      می گم زحمت می کشید یک چند تا مکمل دیگه هم به لیست اضافه می کردید یهو ما کتاب مصرف مکمل ها رو اینجا ذکر می کردیم (ماشا…)
      به هر حال
      ویتامین هایی که در این فهرست بلندبالا قرار داده اید رو بعد از وعده غذایی مصرف کنید
      وی آمینو رو قبل و بعد تمرین مصرف کنید.
      کرایتن و آلانین پمپ را قبل تمرین مصرف کنید
      ال کارنیتین قبل تمرین،قبل غذا
      آرژنین قبل تمرین،قبل خواب
      اونهایی که نزدیک به هم هستند را با یک فاصله ۲۰-۳۰ دقیقه ای مصرف کنید
      اصلاً به شما توصیه نمی کنم این مکمل ها را با هم در یک برنامه مصرف کنید

      1. ممنون بابت پاسخ ???
        اما هیچکدوم دریک برنامه نیستند ..
        من گاهی پیش میاد مکمل های قبل تمرین و زمان تمرینم میوفته جلو به خاطر حریف تمرینیم و مجبورم تند و به فاصله ی ۱۰ دقیقه بخورم ..
        میخواستم ببینم مشکلی پیش نمیاد؟
        به رشد و عملکرد مکمل تاثیر نمیذاره ؟؟

        لطفا اگر امکان داره شماره یا ایدی تلگرام محبت کنید من سوالاتم زیاده ..
        مرحمت کنید پاسخ بدید شما زحمت میکشید ..
        ممنون از شما

  12. با سلام ضمن تشکر از مطلب شما 2 سوال برام پیش آمده
    1- در تکنیک توقف استاتیک و ۱ تکرار و یک سوم تکرار، ذکر نکردید وزنه مناسب چنددرصد یک تکرار بیشینه باشه؟ این مدل وزنه زدن فشار و خستگی بمراتب بیشتری داره و مثلا در زیر پرس سینه ممکنه فرد نتونه وزنه رو بالا بیاره!

    2- فرمودید سیستم رایج تمرینی یعنی تکرارهای 8 یا 10 برای هر ست با وزنه نسبتا سنگین، فقط باعث حجم مایع درون عضله ای و پفکی شدن عضلات میشه و با قطع تمرین عضلات از بین میرن! یعنی با انجام نحوه تمرینی و رشد میوفیبریلر که در مقاله بالا آمده، فرد ورزشکار مثلا دو سه ماه ورزش رو به هر دلیلی قطع کنه عضلاتش سر جاش باقی میمونه؟

    1. سلام
      ۱: در متن اشاره شده که این تکنیک توقف استاتیک برای پرس سینه استفاده نشه اما تکینک ۱ تکرار و یک سوم تکرار مشکلی ایجاد نمی کنه
      در مورد انتخاب وزنه هم نیازی به وزنه های بسیار سنگین نیست ۷۰۷۵ درصد جوابگو خواهد بود.
      ۲: بله رشد میوفیبریلر سبب ایجاد همون پایه عضلانی معروف می شه البته قرار نیست در تمام طول سال از این تکنیک استفاده کنید باید با توجه به نوع هدفی که دارید و البته نحوه واکنش بدن
      روند رو تغییر بدید.

  13. بله من غیر از موضوع این تاپیک که شبیه این موضوع بود گفتم .
    پس شما با اون روش موافق هستید همش انجام بشه؟ ( وقتی خسته هم شدیم یا تمرین زده یا عادی برامون شد مجدد یه مدت ترک میکنیم این تکنیک ها رو سپس به همون برنامه فعلی عادی کار میکنیم بعد از مدتی مجدد اون تکنیک ها عملی میشه در برنامه این تکنیک ها نوشته نمیشه چون غریزی هست و چرخشی و هر جلسه معلوم نیست کدوم حرکت دراپ انجام میشه کدوم کمکی کدوم ریست پاز همین موجب تنوع و عضله همش شوک وارد میشه ) البته لازم به ذکر هست برای اضافه بار حتما و همیشه نمیشه افزایش وزنه داشت وقتی سابقه تمرینی بیشتر میشه و کسانی که چندین ساله پشت سر گذاشتند با این تکنیک ها میشه فشار مضاعف اورد که همین شدت تمرین وقتی فرق با قبل کنه اضافه بار انجام میشه .

  14. سلام و احترام نظر من این است برای افزایش فشار بیشتر و فرا تر از ناتوانی برای حجم و هم همیشه برنامه در هر جلسه تنوع داره با این 3 تکنیک روشی که من در پیش گررفتم براتون توضیح میدم فرض کنید عضله بزرگی مثله زیربغل 4 حرکت محبوب و خوب را برای خود با توجه به بدن خود انتخاب میکنید سپس حرکت اول عادی میرید حرکت دوم با تکنیک دراپ ست حرکت 3 با تکنیک تکرار اضافه کمکی حرکت 4 ریست پاز ( استراحت توقف ) و مجدد همین تکنیک ها را در حلسه بعد بطور چرخشی عوض بدل میکنید بطور غریزی اینطوری هم همیشه تنوع برنامتون داره هم فشار مضاعف به عضله میرسانید و چندین فواید دیگه حالا نظر شما در این روشی که گفتم چیه برای همیشه ؟

    1. سلام
      ممنون از نظر خوبی که ارائه کردید مطمئن هستم راه گشاست
      فقط یک نکته وقتی به دنبال این هستید که تعداد فیبرهای عضلانی را زیاد کنید که نتیجه بشه افزایش ضخامت عضله
      نیازی نیست به مرز خستگی کامل برسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا