
مایکروفر با غذای شما چکار می کند
فهرست مطالب
وقتی داشتم در مورد این موضوع که بهترین روش برای پخت مواد غذایی چیست تا خواص آن مواد از بین نرود؟، تحقیق می کردم با اطلاعاتی در سایت های مختلف برخوردم که در مورد مایکروفر ها نوشته شده بود که باعث شده بود یک درگیری عجیب و غریب را شاهد باشم!
در حالی که عده ای می گفتند مایکروفرها برای پخت و پز کاملاً سالم هستند، عده ای دیگر می گفتند که باعث بیماری های قلبی می شوند و ارزش مواد غذایی را زایل می کنند.
مایکروفر ها همین الان در آشپزخانه 90% آمریکایی ها وجود دارد و در خانه عده زیادی از ما!! این پاسخ های متناقض باعث شد تا یک تحقیق جامع را در این زمینه ترتیب بدهم تا ببینم بالاخره از این دستگاه در خانه استفاده کنم؟ یا تبدیلش کنم به یک کمد!!
خوب بیایید یک نگاه به واقعیت های که وجود دارد بیندازیم:
مایکروفرها چطور کار می کنند؟
همان طور که می دانید مایکروفر ها هم در زمان و هم در پول برای شما صرفه جویی می کنند. آنها همچنین انرژی کمتری را نیز نسبت به اجاق های معمولی مصرف می کنند.
خوب مایکروفرها چطوری غذای من و شما را به سرعت گرم می کنند؟
مایکروفرها انرژی را به صورت کانال هایی از مولکول های کوچک در می آورند و به سمت غذای شما شلیک می کنند، دقیقاً مثل خورشید که دمای پوست شما را بالا می برد و به شما ویتامین D تحویل می دهد. همه این کار ها را با تشعشع انجام می دهد.
مولکول های آب موجود در مواد غذایی در فرکانس های بالا شروع به لرزش می کنند، درست مثل زمانی که شما در هوای سرد دست های خود را به هم می مالید.
این آب داغ تبدیل به بخار می شود، که دقیقاً همان چیزی است که باعث پختن مواد غذایی می شود. این همان دلیلی است که مواد غذایی که آب بیشتری دارند زودتر می پزند.
برخلاف باور عمومی که مایکروفر ها غذا را از داخل می پزند در حقیقت غذا را از بیرون به داخل می پزند. حتی در مایکروفرهای جدید از میله چرخان استفاده می شود تا امواج مایکروویو به تمام نقاط مواد غذایی برسد.
دلیل این اقدام این است که مقدار مولکول های آب در تمام قسمت های مواد غذایی یکسان نیست.
اگر یادتان بیاید در چند سطر قبل حرف از تشعشع زدم، زیاد نگران نباشید در مورد راکتور های اتمی صحبت نمی کنم! درجه امواج مایکروویو دارای سطح انرژی بسیار پایینی هستند. امواج مایکروویو از تابش غیر یونیزه استفاده می کنند و با امواج اشعه ایکس ری بسیار متفاوت است.
خوب دیگه بسه خیلی علمی شد!!
امواج مایکروویو در واقع محل قرار گیری اتم ها را در مواد غذایی را تغییر می دهند اما با ساختار مواد کاری ندارد.
انواع مختلفی از امواج مایکروویو هم اکنون بدون اینکه شما به آنها توجه بکنید در زندگی من و شما حضور دارند:
تلفن های همراه، تلویزیون، GPS، توستر ها، نور لیزر های دستی و…
خوب آیا مایکروفرها ایمن هستند؟
هیچ شکی نداشته باشید تمام سازندگان مایکروفرها از امواج کنترل شده استفاده می کنند. FDA و اتحادیه اروپا از سال 1971 بر تولید کنندگان مایکروفرها نظارت می کنند و از آنجایی که اکثر مایکروفرهای داخل کشور متعلق به کمپانی هایی است که محصولات شان را به اروپا و آمریکا صادر می کنند، خیال تان از بابت امواج راحت باشد.
همین الان که این مطلب را می نویسم در کنار مودم اینترنت خانه نشسته ام و همین مودم هم امواج مایکروویو از خود ساطع می کند. حتی یخچال خانه تان هم امواج مایکروویو از خود تولید می کند!!
اینقدر نگران نباشید!!
مایکروفرها و مواد غذایی
مگر اینکه شما خام خوار باشید وگرنه شما باید به یک طریقی مواد غذایی خود را بپزید!
وقتی در مورد مواد غذایی مثل: اسفناج، هویج، گوجه فرنگی صحبت می کنم، پختن این مواد باعث می شود آنتی اکسیدان های آن ها آزاد شود و در بدن براحتی جذب شود.
تحقیقات این امر را ثابت کرده اند که پختن برخی مواد غذایی باعث افزایش خواص آنها می شود.
اما در کل شما با پختن مواد غذایی بخشی از ارزش های غذایی مواد را از دست می دهید.
علت اصلی این تنزل ارزش غذایی به خاطر درجه حرارت زیاد، مدت زمان طولانی پخت و استفاده از آب زیاد در حین پختن است. (آب زیاد باعث حل شدن مواد با ارزش می شود)
اما تحقیقات نشان داده اند مایکروفرها بیشتر از اجاق گازهای معمولی باعث از دست دادن مواد با ارزش غذایی نمی شوند!!
در این تحقیق 20 سبزی مختلف با روش هایی همچون جوشاندن، مایکروویو، پختن تحت فشار، سرخ کردن، کباب کردن پخت شدند. محققان متوجه شدند مایکروفرها کمترین اثر را در کاهش مقدار آنتی اکسیدان های سبزی جات به جا گذاشتند.
در یک تحقیق دیگر در دانشگاه کرنل محققان پی بردند پختن اسفناج در مایکروفرها اکثر فولات موجود در اسفناج را حفظ می کند. اما جوشاندن اسفناج 77% فولات اسفناج را از بین می برد.
دانشگاه ایالتی واشنگتن ادعا می کند وجود آب در مواد غذایی عامل اصلی از دست رفتن مواد با ارزش غذایی است. حالا می خواهد این پختن در قابلمه باشد یا در مایکروفر صورت بگیرد.
ویتامین C و B، اسید فولیک حساس ترین مواد غذایی به حرارت هستند. هیچ فرقی هم نمی کند با چه روشی پخته شوند، شما بهرحال مقداری از آنها را از دست خواهید داد.
از طرفی بهترین راه برای حفظ بیشترین مقدار از این مواد غذایی با ارزش این است که: مدت زمان پخت کوتاه باشد و از همه مهمتر مقدار آب در کمترین میزان خود باشد.
مایکروفرها در واقع پادشاه این حوزه هستند! با استفاده از مایکروفرها شما بیشترین مقدار مواد غذایی با ارزش را حفظ خواهید کرد.
مایکروفرها و غذاهای از قبل بسته بندی شده و پلاستیک ها
پلاستیک ها امروزه در تمام وسایلی که در اطراف ما هستند، وجود دارد.
آیا شما مواد غذایی را با ظرف پلاستیکی روی اجاق گاز قرار می دهید؟!
مطمئناً پاسخ شما منفی است. همین قضیه در مورد مایکروفرها و هر نوع منبع گرمایی دیگر نیز صدق می کند. پلاستیک به محض قرار گرفتن در معرض گرما از خود مواد شیمیایی سمی آزاد می کند و وارد مواد غذایی شما می شود!!
مواد پلاستیکی در معرض گرما از خود بیسفنول آ (BPA) آزاد می کنند، که این ماده با سطح هورمون استروژن شما بازی می کند و این آخرین چیزی است که یک بدنساز می خواهد!
مایکروفرها و سلامتی شما
مطالب زیادی را در وب پیدا خواهید کرد که بر ضد مایکروفرها نوشته اند! اما بهتر است از خود یک سوال را بپرسید: آیا این ادعاها با داده ها و تحقیقات علمی همراه است؟
آیا شما به مضر بودن مایکروفرها معتقدید؟ نظرات خود را با ما در تمرینو در میان بگذارید.