نکات مهم حفظ سلامتی

آیا پیاده روی برای زانو ضرر دارد؟

با توجه به اینکه پیاده‌روی فواید متعددی برای سلامتی دارد و موجب بهبود وضعیت سیستم قلب و عروق می‌شود برای اغلب افراد این سوال ایجاد می‌شود که تاثیر پیاده‌روی روی زانو درد چیست و کسانی که درگیر این درد هستند چه مدتی زمانی از شبانه‌روز می‌توانند پیاده‌روی کنند.

در مواردی که درد خفیف است و فرد شرایط لازم برای پیاده‌روی را رعایت می‌کند، درد زانو تسکین پیدا می‌کند. اما در صورت داشتن بیماری خاصی مانند ارتروز یا یا ساییدگی مفصل و… قطعاً نظر پزشک متخصص شما الویت است.

آیا پیاده روی برای زانو ضرر دارد؟

به گفته‌ی دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپد، برای اینکه به طور دقیق با تاثیر پیاده‌روی روی زانو درد آشنا شویم و بدانیم آیا امکان پیاده‌روی با زانو درد فراهم است یا نه لازم است وضعیت بدن بیمار را به طور دقیق بررسی شود و بیمار در شرایط مناسبی پیاده‌روی کند. موارد زیر مهم‌ترین نکات برای پیاده‌روی است که بیماران مبتلا به زانو درد باید رعایت کنند.

میزان درد، آسیب، نوع کفش، مکان پیاده روی، مدت زمان پیاده روی و سرعت پیاده روی مواردی هستند که باید پزشک شما بسته به نوع درد برای شما مشخص کند.

تمرین پیاده روی از فواید بسیاری برخوردار است؛ به خصوص اگر توسط افراد مسن انجام شود. در واقع پیاده روی ورزشی است که فشار زیادی به مفاصل وارد نکرده و به تقویت سلامت قلب، بهبود گردش خون و ارتقاء تعادل بدن کمک می کند.

تحقیقات جدید نشان داده است که پیاده روی می‌تواند زانو درد ناشی از آرتروز (رایج ترین شکل آرتریت) جلوگیری کرده و درد آن را کاهش دهد.

ارتباط بین پیاده روی و ارتروز زانو

مطالعه‌ای که در مجله آرتریت و روماتولوژی منتشر شد، نشان داد که پیاده روی می‌تواند به افراد مبتلا به آرتروز زانو کمک کند. نتیجه‌ای که بسیاری از کارشناسان بر آن تأکید داشتند این بود که «پیاده روی به عنوان یک ورزش می‌تواند به درد و ناتوانی مرتبط با آرتروز کمک کند.»

در این مطالعه ۱۰۰۰ فرد بالای ۵۰ سال مبتلا به استئوآرتریت زانو مورد بررسی قرار گرفتند. برخی از این افراد، در ابتدا درد مداومی را تجربه می‌کردند و برخی دیگر این درد را نداشتند. پس از ۴ سال، کسانی که پیاده روی انجام نمی‌دادند، ۴۰% بیشتر دچار دردهای مکرر، سفتی یا درد اطراف زانو شده بودند.

چرا پیاده روی از اهمیت بالایی برخوردار است و از کجا شروع کنم؟

پیاده روی ورزشی تأثیرگذار، آسان، رایگان و بدون عوارض است. انجام این ورزش برای مدتی طولانی سبب بهبود سلامت قلب و سلامت کلی بدن می‌شود. اگر در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارید، توصیه‌های زیر را دنبال کنید:

۱_ مرتب ورزش کنید.

اغلب پزشکان حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته را توصیه می‌کنند. تک تک دقایق فعالیت بدنی، مهم بوده و همیشه کوچک‌ترین فعالیت بهتر از بی‌تحرکی است. فعالیت‌های بدنی با شدت متوسط و کم شامل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری می‌شوند. به یاد داشته باشید که فعالیت بدنی منظم خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را کاهش می‌دهد.

۲_ یک برنامه ورزشی داشته باشید!

ورزش می‌تواند درد را کاهش داده و باعث بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به آرتروز شود. در صورتی که نمی‌توانید برنامه ورزشی یا سطح خود را تشخیص دهید، بهتر است از یک پزشک یا مربی کمک بگیرید. هم‌چنین، گروه‌هایی با برنامه‌های نرمشی منظم در برخی از پارک‌ها و مراکز اجتماعی در دسترس می‌باشد.

۳_ با پزشک صحبت کنید.

در صورت ابتلا به آرتروز باید معاینات منظم را در دستور کار خود قرار دهید. این امر در صورت ابتلا به دیابت یا بیماری قلبی از اهمیت بالایی برخوردار است. مثل همیشه، برنامه درمانی پزشک خود را دنبال کنید. در صورتی که فرد بی‌تحرکی هستید، با پزشک خود مشورت کرده و برنامه‌های تمرینی یا کاهش وزن خود را در اختیار او قرار دهید.

۴_ مراقب مفاصل‌تان باشید!

آسیب‌های مفصلی می‌توانند باعث آرتریت یا شدت گرفتن این بیماری شوند. فعالیت‌هایی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا فشار کمی به مفاصل وارد کرده و ورزش‌های آسانی هستند. این فعالیت‌ها هم‌چنین خطر مصدومیت ندارند و درد شما را کاهش می‌دهند.

آرتروز چیست و چه کسانی در معر خطر ابتلا به آن قرار دارند؟

این بیماری که با نام «آرتریت استهلاکی» نیز شناخته می‌شود، بیشتر دست‌ها، لگن و زانو را درگیر می‌کند. آرتروز، اختلالی است که در پی تحلیل رفتن غضروف ظاهر می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که بافت همبند (که از استخوان و مفاصل محافظت می‌کند) دچار پارگی شود.

ورزشکاران حرفه‌ای به دلیل احتمال آسیب دیدگی و استفاده بیش از حد از مفاصل، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به آرتروز قرار دارند. هم‌چنین، این بیماری در زنان (به خصوص زنان بالای ۵۰ سال) رایج تر می‌باشد. اضافه وزن نیز می‌تواند یکی از عوامل خطر ابتلا به آرتروز باشد، زیرا وزن اضافه باعث اعمال فشار مضاعف به مفاصل می‌گردد.

با وجود اینکه هیچ درمان شناخته شده‌ای برای آرتروز وجود ندارد، اما شما به کمک روش‌های درمانی متعددی می‌توانید علائم ناشی از این بیماری را مهار کنید.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا