نکات مهم حفظ سلامتی

آیا باید مواد غذایی با کالری منفی مصرف کنیم؟

مواد غذایی با کالری منفی، موادی هستند که برای هضم‌شان به کالری بیشتر از آنچه آن‌ها به بدن می‌دهند نیاز دارید.

خیلی‌ها که رژیم می‌گیرند از این مواد غذایی استفاده می‌کنند چرا که باور دارند به آن‌ها در کاهش چربی کمک می‌کنند.

البته، مخالفانی با این نظریه وجود دارند که معتقدند: هیچ غذایی نمی‌‌تواند شرایط کالری منفی را ایجاد کند. آن‌ها تایید می‌کنند که: خوردن مواد غذایی با کالری منفی می‌تواند به کاهش وزن و سلامتی کمک کند اما باور ندارند آن‌ها می‌توانند به تنهایی باعث کاهش وزن شوند.

خلاصه مطلب:

کالری چیست؟

کالری واحد انرژی است.

دقیق‌تر بگویم: میزان انرژی است که نیاز است تا دمای ۱ کیلوگرم آب، ۱ درجه سلسیوس بالاتر برود.

ما از کالری برای محاسبه میزان انرژی درون مواد غذایی و انرژی مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت‌های روزانه استفاده می‌کنیم.

مواد غذایی با کالری منفی چه هستند؟

مواد غذایی که برای هضم‌شان، نیاز به کالری بیشتر از آنچه آن‌ها برای بدن فراهم می‌کنند هست.

به عنوان مثال: اگر غذایی حاوی ۵۰ کالری است و انرژی صرف شده برای جویدن و هضمش ۶۰ کالری باشد در دسته مواد غذایی با کالری منفی قرار می‌‌گیرد.

بنابراین، مصرف این مواد کمک می‌کند به راحتی در شرایط کالری منفی قرار بگیرید.

فهرست مواد غذایی با کالری منفی

مواد غذایی با کالری منفی

  • کرفس
  • کاهو
  • خیار
  • کلم بروکلی
  • هویج
  • گریپ فروت
  • گوجه فرنگی
  • هندوانه
  • سیب
  • توت‌ها

آیا مواد غذایی با کالری منفی وجود دارند؟

احتمالاً نه.

خیلی از این مواد غذایی که به آن اشاره شد، حاوی کالری کمی هستند اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد: برای هضم‌شان نیازمند کالری بیشتری هستید.

تحقیقی نشان می‌دهد که: جویدن آدامس برای ۱ ساعت، تنها ۱۱ کالری می‌سوزاند. منبع (۱) با این نرخ سوزاندن کالری، باید ۱ دسته کرفس را برای ۳۰ دقیقه بجوید تا ۶ کالری موجود در آن را بسوزانید!

از آنجایی که اغلب افراد فقط برای چند دقیقه غذا را می‌جوند، می‌توانیم بگوییم که: میزان کالری مورد نیاز برای جویدن، بیشتر از کالری درون ماده غذایی نیست.

استدلال دیگر در مورد مواد غذایی با کالری منفی این است که: هضم کردن آن‌ها نیازمند انرژی بیشتری است.

اما تحقیقات نشان می‌دهند که: کالری مورد نیاز برای هضم غذا (TEF)، تنها کسری از کالری موجود در ماده غذایی است. مثلاً:

  • TEF پروتئین ۲۰-۳۰ درصد
  • TEF کربوهیدرات ۵-۱۰ درصد
  • TEF چربی ۰-۳ درصد

این یعنی: اگر ۱۰۰ کالری پروتئین مصرف کنید، بدن‌تان ۲۰-۳۰ کالری آن را صرف هضمش می‌کند.

بنابراین، کالری مورد نیاز هضم، هیچ وقت از کالری درون ماده غذایی بیشتر نبوده است.

نکته: اگر به فهرست مواد غذایی که در بخش قبل به آن اشاره کردم دقت کنید، متوجه می‌شوید اغلب آن‌ها حاوی فیبر هستند که معمولاً نیازمند کالری کمتری برای هضم نسبت به مواد غذایی کم فیبر هستند. منبع (۲ و ۳)

البته، این مواد غذایی ارزشمند هستند اما راه‌حلی فوری برای کاهش وزن نیستند.

آیا باید مواد غذایی با کالری منفی را برای کاهش وزن مصرف کنیم؟

بله.

دلیل اصلی مصرف‌شان وقتی رژیم داریم این است که: حاوی مقدار بالایی فیبر هستند.

این می‌تواند به کاهش اشتها کمک کند و حفظ شرایط کالری منفی را راحت‌تر کند. منبع (۴)

هم‌چنین، این مواد غذایی حاوی مقدار بالایی ویتامین و مواد معدنی هستند. این مواد برای سلامتی‌تان بسیار مفید هستند و شانس دنبال کردن رژیم‌تان را بیشتر می‌کنند.

این مواد اغلب از مواد غذایی فراوری نشده تهیه شده‌اند و این کمک می‌کند که برای هضم‌شان کالری بیشتری نیاز باشد. البته،‌ شما را در شرایط کالری منفی قرار نمی‌دهند اما رسیدن به شرایط کالری منفی را آسان‌تر می‌کنند. منبع (۵)

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا