
جادوی اسید لوریک
فهرست مطالب
اسید لوریک در واقع جادوی پشت روغن نارگیل است. اسید چربی است که دههها به خاطر اینکه چربی اشباع بود، متهم به مبتلا کردن مردم به بیماریهای قلبی بود!
اما زمانی که دولت آمریکا به اشتباه خودش در معرفی چربیها به عنوان دشمن 1# اعتراف کرد، دوباره مصرف چربیها مخصوصاً چربیهایی که در نارگیل وجود دارند در سراسر دنیا رواج پیدا کرد.
اسید لوریک چیست؟
اسید لوریک یک اسید چرب با زنجیرههای متوسط است که در مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع یافت میشود.
موادی مثل: روغن هسته پالم، کره حیوانی و البته نارگیل که بالاترین سطح اسید لوریک را دارد. در واقع 44-53% چربی های درون نارگیل حاوی اسید لوریک است.
دلیل اینکه اینقدر از اسید لوریک تعریف میکنیم این است که اسید لوریک یکی از مواد تشکیل دهنده ترکیبی به نام مونولورین است.
ما در واقع از نوزادی مونولورین را همراه با شیر مادر مصرف میکنیم. این ترکیب به عنوان یک ضد میکروب و تثبیت کننده دیواره های سلولی در بدن پستانداران وجود دارد. مونولورین دلیل اصلی مصرف مواد غذایی حاوی اسید لوریک است.
مزایای اسید لوریک
۱. به عنوان یک چربی اشباع سالم عمل میکند بدون اینکه ایجاد بیماری قلبی کند
هر چند که دولتها امروزه در مورد مصرف چربی به اندازه گذشته نگران نیستند، اما همچنان جو شک و تردید در بین مردم در مورد مصرف چربیهای اشباع وجود دارد.
البته تحقیقاتی صورت گرفته تا این نگرانیها را کمرنگتر کند. یکی از این تحقیقها که در سال 1981 میلادی در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد برروی دو گروه از مردم که در 2 جزیره مرجانی توکلائو و پوکاپوکا واقع در اقیانوس آرام صورت گرفت. این گروهها به ترتیب 63% و 34% از رژیم غذایی خود را از روغن نارگیل دریافت میکردند که به آن معناست که نارگیل خیلی زیادی مصرف میکردند. برخلاف مصرف بالای چربیهای اشباع اما آمار بیماریهای قلبی در بین این دو گروه بسیار پایین بود.
شاید بگویید این تحقیق خیلی قدیمی است! پس به تحقیقی که در سال 2014 صورت گرفته نگاهی بیندازید. این تحقیق در مجله تحلیلی زیست پزشکی صورت گرفت و در مورد رابطه مصرف اسید لوریک و بیماریهای قلبی بود.
این تحقیق نتیجه گرفته بود که مصرف روغن نارگیل باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) میشود که نتیجه آن کاهش ریسک بیماریهای قلبی مثل: تصلب شریان است.
۲. نسبت به بقیه چربیها باعث افزایش وزن کمتری میشود
تحقیقات کمی در این زمینه صورت گرفته است و نیاز است که همچنان دانش ما کاملتر شود. اما نشانههایی وجود دارد که مشخص میکند اسیدهای چرب با طول متوسط مثل: اسید لوریک به سرعت توسط کبد میسوزند و نسبت به اسیدهای چرب با طول بلند کمتر باعث افزایش وزن میشوند.
در سال 2009 یک تحقیق در مجله چربی از 40 زنی که چربی شکمی داشتند خواست تا یک رژیم کم کالری همراه با مصرف روزانه 30 گرم روغن نارگیل یا 30 گرم روغن سویا به مدت 12 هفته را اتخاذ کنند.
با اینکه هر دو گروه در پایان 12 هفته وزن از دست داده بودند اما گروهی که روغن سویا مصرف کرده بود شاهد افزایش محیط دور کمر خود بودند! و زنانی که روغن نارگیل مصرف کرده بودند شاهد کاهش اندازه دور کمر بودند. پس باید با شکم شش تکه تان خداحافظی کنید!
در واقع اسید لوریک به عنوان یک سوخت توسط میتوکندری در سلولهای کبد میسوزد. چرا که اسید لوریک برخلاف بقیه اسیدهای چرب که برای رسیدن به میتوکندری باید از الکارنیتین کمک بگیرند، خودش به صورت آزادانه به میتوکندری میرود و این اسید لوریک را تبدیل به یک منبع بسیار بهینه برای تامین انرژی در بدن میکند.
۳. به عنوان یک ضد میکروب قوی و طبیعی عمل میکند
در دنیایی که به سرعت در مقابل ضد میکروبها مقاوم میشود، خیلی خوب است بدانیم که موادی هستند که همچنان میتوانند در مقابل میکروبهای قلدر امروزی بایستند!
اسید لوریک و به واقع مونولورین نه تنها در مقابل میکروبها میایستند بلکه در مقابل بعضی از قارچ و ویروسها نیز ایستادگی میکنند.
معنای این جمله آن است که شما میتوانید با خیال راحتتری وارد محیطهایی مثل باشگاه و بیمارستان و … که سرشار از میکروب هستند، بشوید!
شما چه تجربهای از مصرف روغن نارگیل داشتهاید؟
فردا در مورد اینکه چقدر کاردیو نیاز دارید، صحبت خواهم کرد…
متاسفانه روغن نارگیل در ایران پیدا نمیشه