مکمل و داروهای بدنسازی

اسید لوریک را مصرف کنیم یا نه؟

اسید لوریک در واقع جادوی پشت روغن نارگیل است. چربی اشباعی است که دهه‌ها متهم به مبتلا کردن مردم به بیماری‌های قلبی بود!

اما زمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا، (FDA) به اشتباه خودش در معرفی چربی‌ها به عنوان دشمن ۱# اعتراف کرد، دوباره مصرف چربی‌ها مخصوصاً چربی‌هایی که در نارگیل وجود دارند، در سراسر دنیا رواج پیدا کرد. (با چربی به جنگ چربی برویم)

اسید لوریک چیست؟

اسید لوریک یک اسید چرب با زنجیره‌های متوسط است که در مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع یافت می‌شود.

موادی مثل: روغن هسته پالم، کره حیوانی و البته نارگیل که بالاترین سطح اسید لوریک را دارد. در واقع، ۴۴-۵۳% چربی‌های درون نارگیل، حاوی اسید لوریک است.

دلیل اینکه این‌قدر از اسید لوریک تعریف می‌کنیم این است که: اسید لوریک، یکی از مواد تشکیل دهنده ترکیبی به نام مونولورین است.

ما از نوزادی، مونولورین را همراه با شیر مادر مصرف می‌کنیم. این ترکیب به عنوان یک ضدمیکروب و تثبیت کننده دیواره‌های سلولی در بدن پستانداران وجود دارد.

مونولورین، دلیل اصلی مصرف مواد غذایی حاوی اسید لوریک است.

مزایای مصرف اسید لوریک

قلب tamrino.ir

سلامتی قلبی

هر چند که دولت‌ها امروزه در مورد مصرف چربی به اندازه گذشته نگران نیستند اما هم‌چنان جو شک و تردید در بین مردم در مورد مصرف چربی‌های اشباع وجود دارد.

البته، تحقیقاتی صورت گرفته تا این نگرانی‌ها را کمرنگ‌تر کنند. یکی از این تحقیق‌ها که سال ۱۹۸۱ میلادی در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد روی ۲ گروه از مردم در ۲ جزیره مرجانی توکلائو و پوکاپوکا واقع در اقیانوس آرام، صورت گرفت.

این گروه‌ها به ترتیب ۶۳% و ۳۴% از رژیم غذایی خود را از روغن نارگیل دریافت می‌کردند که یعنی: نارگیل خیلی زیادی مصرف می‌کردند. برخلاف مصرف بالای چربی‌های اشباع اما آمار بیماری‌های قلبی در بین این ۲ گروه بسیار پایین بود.

شاید بگویید: این تحقیق خیلی قدیمی است! پس به تحقیقی که سال ۲۰۱۴ صورت گرفته نگاهی بیندازید. این تحقیق در مجله تحلیلی زیست پزشکی صورت گرفت و در مورد رابطه مصرف اسید لوریک و بیماری‌های قلبی بود.

این تحقیق نتیجه گرفته بود که: مصرف روغن نارگیل باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) می‌شود که باعث کاهش ریسک بیماری‌های قلبی مثل: تصلب شریان می‌شود.

کاهش وزن

تحقیقات کمی در این زمینه صورت گرفته و نیاز است که هم‌چنان دانش ما کامل‌تر شود اما نشانه‌هایی وجود دارد که مشخص می‌کند: اسید‌های چرب با طول متوسط مثل: اسید لوریک، به سرعت توسط کبد می‌سوزند و نسبت به اسید‌های چرب با طول بلند، کمتر باعث افزایش وزن می‌شوند.

سال ۲۰۰۹ تحقیقی در مجله چربی از ۴۰ زنی که چربی شکمی داشتند، خواست تا یک رژیم کم کالری همراه با مصرف روزانه ۳۰ گرم روغن نارگیل یا ۳۰ گرم روغن سویا را به مدت ۱۲ هفته دنبال کنند.

با اینکه هر ۲ گروه در پایان ۱۲ هفته، وزن از دست داده بودند اما گروهی که روغن سویا مصرف کرده بود، شاهد افزایش محیط دور کمر بودند و زنانی که روغن نارگیل مصرف کردند، شاهد کاهش اندازه دور کمر بودند.

در واقع، اسید لوریک به عنوان سوخت توسط میتوکندری در سلول‌های کبد می‌سوزد. چرا که اسید لوریک برخلاف بقیه اسید‌های چرب که برای رسیدن به میتوکندری باید از ال کارنیتین کمک بگیرند، خودش به صورت آزادانه به میتوکندری می‌رود.

این اسید لوریک را تبدیل به منبعی بسیار بهینه برای تامین انرژی بدن می‌کند.

ضد میکروب قوی و طبیعی

در دنیایی که به سرعت در مقابل ضد میکروب‌ها مقاوم می‌شود، خیلی خوب است بدانیم: موادی هستند که هم‌چنان می‌توانند در مقابل میکروب‌های قلدر امروزی بایستند!

اسید لوریک و به واقع مونولورین، نه تنها در مقابل میکروب‌ها می‌ایستند بلکه در مقابل بعضی قارچ‌‌ها و ویروس‌ها نیز ایستادگی می‌کنند.

یعنی: می‌توانید با خیال راحت‌تری وارد محیط‌هایی مثل: باشگاه، بیمارستان و… که سرشار از میکروب هستند، بشوید!

شما چه تجربه‌ای از مصرف روغن نارگیل داشته‌اید؟

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community.

مطالب مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا