آیا خوردن گوشت قرمز باعث سرطان میشود؟
تحقیق جدیدی که توسط آژانس تحقیقات سرطان، وابسته به سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته، مشخص کرده: مصرف گوشتهای فراوری شده، رابطه مستقیم با افزایش ریسک سرطان دارند.
ما به عنوان انسان، از ابتدای تاریخ شکار میکردهایم و از اوایل دوران تکامل، گوشت مصرف میکردهایم!
دوستان گیاهخوار میتوانند دلایل خودشان را برای دوری از گوشت داشته باشند اما اکثر افراد جامعه، از خوردن گوشت لذت میبرند. کدامیک از شما خوردن یک همبرگر لذت نبرده است؟!
گوشت فراوری شده در مقابل گوشت فراوری نشده
فرق بزرگی بین گوشت فراوری شده و گوشت فراوری نشده وجود دارد. هر کدامشان هم ریسکهای خود را برای سلامتی در پی دارند.
گوشت فراوری شده
وقتی از گوشت فراوری شده صحبت میکنم، منظورم گوشتهایی است که: در قفسه سوپر مارکتها قرار میگیرند و عمر طولانی دارند.
فراوردههایی مثل: هات داگ، سوسیس، کنسرو گوشت و…
برای مصرف کننده، این گوشتها خیلی جالب هستند! چرا که به محض خروج از بستهبندی، با صرف کمی وقت آماده مصرف هستند.
عمر طولانی این فراوردهها، ناشی از فرایندهای بسیار زیاد دود دادن و نمک زدن به آنهاست. بماند که چقدر مواد شیمیایی نگه دارنده به آنها افزوده میشود تا عمر این محصولات طولانیتر شود.
گوشتهای فراوری نشده
ما از محصولات گوشتی خام مانند: گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت بره، گوشت گوسفند و گوشت بز صحبت میکنیم.
هر چند، این گوشتها مواد اضافی مثل: گوشتهای فراوری شده را ندارند اما باید احتیاط کرد.
از محصولاتی استفاده کنید که ارگانیک هستند و حاوی هورمونها نیستند. از دامهایی، گوشت خود را تامین کنید که از علف تازه استفاده کردهاند.
یک تحقیق پر سر و صدا و نتایج گیج کننده
آژانس مبارزه با سرطان، ۲۲ دانشمند را دور هم جمع کرد تا دادههایی را از ۸۰۰ تحقیق در مورد ۱۲ نوع سرطان، مورد بررسی قرار بدهند.
آنها ۹۸۴ عامل از عوامل ایجاد کننده سرطان را ارزیابی کردند و نتایج خود را در یک تحقیق فوق جامع منتشر کردند.
محققان متوجه شدند: هر ۵۰ گرم پروتئین از گوشتهای فراوری شده، ریسک سرطان روده بزرگ را تا ۱۸% افزایش میدهد.
رابطهای بین مصرف گوشت قرمز با سرطانهای پانکراس، معده و پروستات مشاهد شد اما به اندازه گوشتهای فراوری شده این عامل آنقدر قوی نبود.
دانشمندان امروزه، گوشتهای فراوری شده را جزء عوامل درجه ۱ سرطانزا دستهبندی کردهاند. این به آن معنی است که: گوشتهای فراوری شده معادل تنباکو و دخانیات سرطانزا هستند.
گوشتهای فراوری نشده
گوشتهای فراوری نشده در گروه ۲ مواد سرطانزا قرار گرفتهاند. این به آن معنا است که: مدرک قطعی برای ارتباط با سرطان وجود ندارد.
محققان، ۲۵ تحقیق و در ادامه، ۳۵ تحقیق را مورد ارزیابی قرار دادند و کشف کردند که: گوشت قرمز فراوری نشده، برای مردان، ریسک کمتری در ابتلا به سرطان دارد و برای زنان، ریسک بسیار ناچیزی دارد.
اما به هر حال، عوامل سرطانزا در گوشت قرمز وجود دارند.
۲ ترکیب سرطانزا در گوشت قرمز که در هنگام پختن گوشت، شکل میگیرند:
- آمین هتروسیکلیک که در دمای بالا شکل میگیرد.
- هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه، زمانی که گوشت روی آتش مستقیم باشد، شکل میگیرد.
این ۲ ترکیب، بعد از پختن در گوشت قرمز، شکل میگیرند! اگر دمای پخت و پز زیر ۲۰۰ درجه باشد، مقدار دوز این مواد خیلی کم است ولی اگر دما به بالای ۵۰۰ درجه برسد، باید منتظر سرطان باشید!!
اهمیت نحوه پخت گوشت
اگر از طرفداران کباب کردن گوشت روی آتش هستید، زیاد ناراحت نشوید، برای شما هم شاید روزنه امیدی باشد!!
براساس مطالعات دانشگاه کانزاس، خواباندن گوشت در آنتی اکسیدانهایی مثل: رزماری، آویشن، زنجبیل، پونه کوهی، زردچوبه، کاری، فلفل قرمز تند و پاپریکا، برای مدت حداقل ۱ ساعت قبل از پخت، میتواند عوامل سرطانزا را تا ۸۷% کاهش دهد.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید، جوشاندن گوشت است. یادتان باشد: دمای کمتر، عوامل سرطانزای کمتر!
- آیا باید خوردن گوشت قرمز را متوقف کنیم؟!
همانطور که اشاره شد: رابطه بین گوشت قرمز فراوری نشده و سرطان، خیلی کمتر از گوشتهای فراوری شده است.
چیزهای که از آن مطمئن هستیم و به سرطان ربط دارند:
- گوشتهای فراوری شده
- گوشت کباب شده بیشتر از ۲ بار در هفته
تا الان، محققان مقدار مشخصی برای مصرف ایمن گوشت قرمز را پیشنهاد ندادهاند، چرا که مدارک تجربی معتبری در این زمینه در اختیار ندارند.
اگر نمیخواهید گیاهخوار شوید! ولی از طرفی، علاقه دارید تا سالم زندگی کنید. مصرف گوشتهای فراوری شده را قطع کنید یا به ماهی ۱ بار کاهش دهید.
- هفتهای بیش از ۲ بار گوشت قرمز فراوری نشده مصرف نکنید.
- از گوشتهایی که از دام های سالم تهیه شدهاند استفاده کنید.
آیا گوشت قرمز، نسبت به ماهی سالمون، پروتئین و امگا ۳ بیشتری دارد؟
- نه!!
اما گوشت قرمز، حاوی ویتامین B۱۲ زیادی است که در تولید DNA به کار میآید و سیستم عصبی و گلبولهای قرمز را سالم نگه میدارد. گوشت قرمز، حاوی زینک است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارد.
برای خنثی کردن اثرات مخرب گوشت قرمز، میشود با اضافه کردن میوه و سبزیجات، خود را نجات داد!!
حرف آخر
قربانش بروم، عوامل سرطانزا خیلی زیادند: تنفس در هوای آلوده، کارکردن تا دیر وقت و…
کنترل خیلی از این عوامل در دست ما نیست اما میتوانید مواظب تغذیه خود باشید. این حرف به این معنی است که: از میوهها و سبزیجات به وفور استفاده کنید. با این کار، به کبد خود فرصت میدهید تا بدن را از عوامل سرطانزا پاک کند.
توصیه مهم بعدی این است که: هر چند وقت یکبار، به پزشک مراجعه، تا بدن را چک کنید.
چقدر گوشت مصرف میکنید؟ آیا براساس این یافتهها، رژیم خود را تغییر میدهید؟
سلام و عرض خسته نباشید
ببخشید برای یک بدنساز گوشت گوسفند(بره) بهتر است یا گوشت گاو(گوساله) کدام یک؟
سلام
تحقیقی نشده که بشه به این سوال درست جواب داد
اما هر دوتاش برای عضله سازی خوبه
در مورد اون سوالت والا هیچ بنی بشری فک نکنم از خوردن همبرگر لذت ببره ،همبرگر چیه اخه ادم نمیدونه از کجا اومده ،مزش هم مزخرفه
این که نوشتید
امروزه دانشمندان گوشت های فراوری شده را جزء عوامل درجه ۱ سرطان زا دسته بندی کرده اند. این به آن معنی است که گوشت های فراوری شده معادل تنباکو و دخانیات سرطان زا هستند.
من رو نسبت به نوشتههاتون بدبین کرد. نور خورشید، خاک اره، حتی شیشه هم سرطان زاست. نه خوردنشون، بلکه کنارشون بودن. شما این لیست بلند رو اینجا ببین، همهشون ارتباط مستقیم با سرطان دارند: حالا از فردا بنویسیم نور خورشید هم معادل دخانیات سرطانزاست؟
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IARC_Group_1_carcinogens
خطر ابتلا به سرطان با مصرف گوشت فرآوری شده اصلا قابل قیاس با دخانیات نیست ولی شما نمیدونم شاید برای جذابتر شدن نوشته اینجوری نوشتید. که خب باعث میشه من شما رو در کنار سایر رسانههایی که سعی میکنم با اغراق کردن برای خودشون اعتبار بخرند و مشتری جذب کنند قرار میده.
مصرف گوشتهای فرآوریشده، به صورت هفتگی و متعادل، هیچگونه خطر جدی رو برای فرد به همراه نداره. اینجا رو بخونید:
http://www.theverge.com/2015/10/27/9622990/world-health-organization-bacon-meat-cancer-risk-minor
http://www.lifehacker.co.uk/2015/10/27/how-much-meat-is-actually-bad-for-you-a-closer-look-at-that-who-cancer-report
http://www.globalmeatnews.com/Industry-Markets/Industry-reacts-to-red-and-processed-meat-report
Professor Tim Key, from Cancer Research UK, said: “This decision doesn’t mean you need to stop eating any red and processed meat, but if you eat lots of it you may want to think about cutting down.
سلام دوست عزیز
ممنونم از اینکه وقت گذاشتید و مطلب را به خوبی نقد کردید.
و اما در مورد مطلب:
1: مطلبی که ما در سایت قرار دادیم، شامل منابع متعددی بود که بنده در انتهای پیام برای شما قرار می دهم. منابعی که نه تنها ارزش خواندن بلکه جز منابع معتبر هستند: (البته نمی خواهم بگویم سایت ورج(با رویکرد تکنولوژی)، لایف هکر(تمرکز روی حوزه کار آفرینی)، گوشت جهانی (سایتی که توسط صنایع گوشت پشتیبانی می شود) را قبول ندارم!!!!)
اما منابعی که شما را به آن ها ارجاع می دهم منابعی هستند که داستان را از دید علمی و البته حقوق مصرف کننده نگاه می کنند. (آژانس تحقیقات بین المللی سرطان)
2: در همین منابع در رابطه با سرطان روده اشاره می شود که گوشت قرمز فراوری شده در گروه 1 عوامل سرطان زا قرار می گیرد:
Overall, the Working Group classified consumption of processed meat as “carcinogenic to humans” (Group 1) on the basis of sufficient evidence for colorectal cancer. Additionally, a positive association with the consumption of processed meat was found for stomach cancer.
گزارش کامل سایت آژانس تحقیقات بین المللی سرطان:
http://www.iarc.fr/en/media-centre/iarcnews/pdf/Monographs-Q&A_Vol114.pdf
خود سایت منبع:
http://www.iarc.fr/
و البته این هم یکی از منابع نوشته از سایت لنست که توسط الزویر اداره می شود:
http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2815%2900444-1/fulltext
نکته: برای دیدن کامل مقاله باید در سایتشان ثبت نام کنید (مجانی است!!)
در انتها هم خوشحال می شوم بیشتر با هم تبادل نظر داشته باشیم.