مکمل و داروهای بدنسازی

اسپایکینگ اسید آمینه یا بالا بردن میزان آمینو اسید چیست؟

تصور می‌کنیم که اطلاعات روی برچسب مکمل، حقایق تغذیه‌ای پودر پروتئین را بازگو می‌کند. با اینکه بسیاری از شرکت‌های معتبر، محصولات عالی تولید می‌کنند، برخی از برندها سعی می‌کنند با استفاده از روشی به نام اسپایکینگ اسید آمینه برای صرفه‌جویی در هزینه، مشتری‌‌ها را فریب دهند.

اسپایکینگ اسید آمینه زمانی است که یک شرکت مکمل، پودر پروتئین را با اسیدهای آمینه ارزان به جای پروتئین کامل پر می‌کند که آزمایش کیفیت پروتئین را فریب می‌دهد و باعث می‌شود محصول از نظر پروتئین کل، بالاتر از آنچه هست به نظر برسد. این برای سلامتی شما خطرناک نیست اما پول خود را هدر می‌دهید و نتایج لازم را نیز کسب نمی‌کنید.

خلاصه مطلب:

اسپایکینگ اسید آمینه چیست؟

قبل از اینکه بتوانیم به جزئیات اسپایکینگ اسید آمینه بپردازیم، مهم است که بفهمیم محتوا و کیفیت پروتئین چگونه آزمایش می‌شود.

پودرهای پروتئین تحت فرایندی به نام آزمایش نیتروژن قرار می‌گیرند. یک آزمایشگاه مستقل معمولاً این آزمایش‌ها را انجام می‌دهد. در حالت ایده‌آل، این آزمایشگاه باید یک شخص ثالث بی‌طرف باشد و بهترین حالت این است که شرکت مکمل‌ساز نتایج خود را به صورت عمومی افشا کند.

نیتروژن در کربوهیدرات‌ها یا چربی‌ها یافت نمی‌شود اما در گروه آمین یک پروتئین وجود دارد. منبع (۱)

از آنجایی که نیتروژن منحصر به پروتئین است، شرکت‌ها محتوای کل نیتروژن پودر پروتئین را آزمایش می‌کنند و سپس میزان کل پروتئین را از آن عدد استنباط می‌کنند.

اسپایکینگ اسید آمینه عمل استفاده از اسیدهای آمینه با کیفیت پایین برای بالاتر نشان دادن محتوای کلی پروتئین یک محصول در آزمایش نیتروژن است.

از آنجایی که نیتروژن در اسیدهای آمینه منفرد وجود دارد، یک شرکت با افزودن سطوح بالاتر اسیدهای آمینه ارزان‌تر (مانند: گلیسین و لیزین) به جای افزودن پروتئین کامل گران‌تر، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

آزمایش نیتروژن نمی‌تواند به طور دقیق بین پروتئین کامل و اسیدهای آمینه منفرد تمایز قائل شود. این آزمایش این تصور را ایجاد می‌کند که یک محصول به دلیل محتوای نیتروژن بالا، پروتئین بالایی دارد.

هنگامی که شرکت‌ها این کار را انجام می‌دهند، برچسب ممکن است ادعا کند که محصول ۲۵ گرم پروتئین دارد اما در واقع ممکن است تنها ۱۰-۱۵ گرم پروتئین کامل باشد.

تفاوت بین پروتئین و اسیدهای آمینه

اسپایکینگ اسید آمینه

ممکن است از خود بپرسید که چرا استفاده از اسیدهای آمینه منفرد با استفاده از پروتئین کامل متفاوت است.

پروتئین‌ها از ۲۰ اسید آمینه مختلف تشکیل شده‌اند. برخی از این اسیدهای آمینه، ضروری نامیده می‌شوند. بدن نمی‌تواند آن‌ها را به تنهایی تولید کند و آن اسیدهای آمینه باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند.

سایر اسیدهای آمینه، غیرضروری هستند. بدن می‌تواند به اندازه کافی از آن اسیدهای آمینه را تولید کند و نیازی به دریافت آن‌ها از طریق غذا نیست.

هم‌چنین چند اسید آمینه وجود دارند که ضروری مشروط در نظر گرفته می‌شوند. در مورد این چند مورد، بدن معمولاً به اندازه کافی از آن‌ها را به تنهایی تولید می‌کند اما در موارد خاص، مانند: بیماری، آسیب یا استرس طولانی مدت، بدن نمی‌تواند آن‌ها را به اندازه کافی سریع جایگزین کند و مکمل از طریق رژیم غذایی مورد نیاز است.

دسته‌بندی اسیدهای آمینه

ضروری (Essential)غیرضروری (Non-Essential)ضروری مشروط (Conditionally Essential)
هیستیدینآلانینآرژینین
ایزولوسینآسپاراژینسیستئین
لوسیناسید آسپارتیک (یا استات)گلوتامین
لیزیناسید گلوتامیک (گلوتامات)گلیسین
متیونینسرینپرولین
فنیل‌آلانینتیروزین
ترئونین
تریپتوفان
والین

تمام پروتئین‌های حیوانی (پروتئین حاصل از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات) پروتئین‌های کامل نامیده می‌شوند. یک پروتئین کامل، حاوی تمام اسیدهای آمینوی ضروری است.

برخی از پروتئین‌های گیاهی، پروتئین‌های ناقص نامیده می‌شوند زیرا حاوی تمام اسیدهای آمینو ضروری نیستند. به عنوان مثال: پروتئین برنج قهوه‌ای فاقد ترئونین و دارای سطوح پایین لیزین است.

آیا اسپایکینگ اسید آمینه بد است؟

اسپایکینگ اسید آمینه به این معنا بد نیست که در صورت مصرف یک محصول اسپایک شده، در معرض خطر بیمار شدن قرار بگیرید.

در واقع، مصرف اسیدهای آمینه مانند: گلیسین و لیزین فوایدی دارد، مثل: سلامت قلب و عروق و به طور بالقوه کاهش اضطراب. منبع (۲ و ۳)

با این حال، برای حفظ سلامتی و عضله‌سازی، باید میزان مشخصی پروتئین را روزانه مصرف کنید.

اگر محصولی را مصرف کنید که اسپایک اسید آمینه شده، ممکن است پودر پروتئین خود را به عنوان یک منبع کامل پروتئین در نظر بگیرید اما به اندازه نصف مقدار تبلیغ شده دریافت کنید.

این می‌تواند پیشرفت شما را متوقف کند. حتی اگر طبق رژیم غذایی خود همه چیز را درست انجام می‌دهید، باز هم در مصرف کل پروتئین روزانه خود کمبود دارید.

آیا افزایش اسید آمینه در صنعت مکمل قانونی است؟

از نظر فنی، هیچ قانونی علیه افزایش اسید آمینه وجود ندارد، تا زمانی که میزان اسید آمینه هم‌چنان روی برچسب نمایش داده شود. این فقط مسئولیت را بر عهده شمای مصرف‌کننده می‌گذارد تا بدانید به دنبال چه چیزی باشید.

بنابراین غیرقانونی نیست اما قطعاً یک عمل مشکوک است.

برخی از برندها، گواهی تجزیه و تحلیل یا ترکیب برای محصولات خود را برای هر شماره لات جداگانه ارائه می‌دهند تا به مصرف‌کنندگان اطمینان دهند که آنچه مصرف می‌کنند در واقع پروتئین کامل است.

هم‌چنین مقررات CGMP توسط سازمان غذا و داروی آمریکا FDA وضع شده است. این مقررات از تولیدکنندگان مکمل‌ها می‌خواهد که اقداماتی را برای اطمینان از اینکه محصول حاوی مواد و خواصی است که ادعا می‌کند انجام دهند. منبع (۴)

در حالی که برخی از شرکت‌ها همیشه سعی خواهند کرد راه‌های گریز و میان‌بر پیدا کنند، دیدن لوگوی “CGMP Certified” روی محصول، یک سطح کوچک از اطمینان است که شرکت حداقل دقت لازم را برای اطمینان از ایمنی و کیفیت پروتئین انجام داده است.

چگونه بررسی کنیم که پروتئین، افزایش آمینو اسید دارد؟

یک برند تست شده توسط شخص ثالث پیدا کنید

مطمئن‌ترین راه برای شناسایی محصولی که آمینو اسید آن افزایش نیافته، یافتن محصولی است که توسط شخص ثالث آزمایش شده و نتایج آن آزمایش‌ها را به صورت عمومی به اشتراک می‌گذارد.

برخی از برندها تبلیغ می‌کنند که توسط شخص ثالث آزمایش شده‌اند اما نتایج آن آزمایش‌ها را در هیچ کجا فاش نمی‌کنند. خوب است فرض کنیم که تمام این آزمایش‌های شخص ثالث توسط یک آزمایشگاه بی‌طرف و مستقل انجام می‌شود. اما اگر تاریخ چیزی به ما آموخته باشد این است که: شرکت‌ها برای بهتر نشان دادن محصولات خود، از کیفیت کار می‌کاهند و تقلب می‌کنند.

برای اطمینان از اینکه محصول واقعاً آزمایش شده، شرکت‌هایی مانند: Transparent Labs و Believe Supplements را پیدا کنید که گواهی تجزیه و تحلیل یا گواهی ترکیب را برای تمام محصولات خود و هر شماره لات خاص آزمایش شده ارائه می‌دهند. منبع (۵ و ۶)

هم‌چنین می‌توانید به دنبال محصولات دارای گواهی NSF/Informed Choice باشید. این محصولات تحت آزمایش‌های خاصی قرار گرفته‌اند تا از کیفیت و دقت مواد تشکیل‌دهنده اطمینان حاصل شود و گواهی دهند که محصولات برای ورزشکاران حرفه‌ای که باید در ورزش‌های خود آزمایش دوپینگ بدهند ایمن هستند.

هر یک از این لوگوها روی پودر پروتئین، نشان از محصولات با کیفیت بالا و آزمایش شده توسط شخص ثالث است.

برچسب و فهرست مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنید

فهرست مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنید تا ببینید آیا اسیدهای آمینه جداگانه ذکر شده‌اند یا خیر.

به عنوان مثال: ممکن است کنسانتره آب پنیر را در اوایل فهرست مواد تشکیل‌دهنده ببینید و سپس لیزین را چند ماده پایین‌تر مشاهده کنید.

اگر این را دیدید، نشان این است که ممکن است برند، میزان پروتئین کل خود را با اسیدهای آمینه افزایش داده باشد.

به عنوان مثال: این برچسب مواد تشکیل‌دهنده را در نظر بگیرید. ممکن است محصول حاوی ۲۵ گرم کامل پروتئین وی و هم‌چنین گلوتامین، لوسین، ایزولوسین و والین اضافه شده باشد.

اما هم‌چنین نمی‌توانیم این احتمال را رد کنیم که شرکت از آن اسیدهای آمینه برای بالاتر نشان دادن محتوای نیتروژن پروتئین خود استفاده کرده باشد.

این را با برچسب تغذیه Transparent Labs در زیر مقایسه کنید، جایی که مقادیر مواد تشکیل‌دهنده به وضوح برچسب‌گذاری شده‌اند. فهرست مواد غیردارویی بسیار مختصرتر است و هیچ مدرکی مبنی بر اضافه شدن اسیدهای آمینه اضافی وجود ندارد.

یک تجزیه و تحلیل اسید آمینه پیدا کنید

طبق مقررات FDA که در بالا ذکر شد، اگر یک شرکت به وضوح تجزیه و تحلیل اسید آمینه محصول خود را بیان کند، نمی‌توان آن را به تاکتیک‌های فریبنده متهم کرد.

هر پروتئین ترکیب متفاوتی از اسیدهای آمینه دارد. پروتئین وی به طور طبیعی سرشار از اسیدهای آمینه زیر است: لوسین، لیزین، ایزولوسین، ترئونین، والین و اسید گلوتامیک. منبع (۷)

اگر می‌توانید تجزیه و تحلیل اسید آمینه محصول خود را پیدا کنید، به دنبال این اسیدهای آمینه باشید که در بالاترین غلظت‌ها یافت می‌شوند.

از طرف دیگر، اگر اسیدهای آمینه دیگری مانند گلیسین را واقعاً بالا یافتید، این احتمال وجود دارد که شرکت، گلیسین اضافی را به جای پروتئین وی کامل اضافه کرده باشد.

اگر به تجزیه و تحلیل اسید آمینه Nutrabolics Hydropure نگاه کنیم، می‌بینیم که اسیدهای آمینه یافت شده در بالاترین مقدار شامل: گلوتامین، اسید آسپارتیک، لوسین، لیزین، ترئونین، پرولین، والین و ایزولوسین است.

هم‌پوشانی قابل توجهی بین این فهرست و اسیدهای آمینه ذکر شده در بالا که در بالاترین غلظت‌های پروتئین وی یافت می‌شوند وجود دارد.

این نشانه‌ای خوب است که این محصول از پروتئین وی کامل استفاده می‌کند و فاش کرده که این اسیدهای آمینه همگی به طور طبیعی وجود دارند، به این معنی که شرکت، آن‌ها را به طور مصنوعی اضافه نکرده است.

قیمت را ارزیابی کنید

من به همان اندازه که هر کس دیگری از یک معامله خوب لذت می‌برم اما وقتی صحبت از مکمل‌های پروتئینی می‌شود، هر چقدر پول بدهید همان‌قدر آش می‌خورید.

اگر محصولی را پیدا کردید که به طور قابل توجهی ارزان‌تر از سایر محصولات مشابه در بازار است، احتمالاً دلیلی برای آن وجود دارد. دلایل احتمالی شامل: افزودن پرکننده‌هایی مانند: قندها یا افزایش اسید آمینه است.

اگر قبلاً پروتئینی خریده‌اید که دارای افزایش آمینو است چه باید کرد؟

اول از همه، اگر مشکوک هستید که محصول شما دارای افزایش اسید آمینه است، لازم نیست بلافاصله آن را دور بریزید.

مصرف محصولی که دارای اسیدهای آمینه اضافی به جای پروتئین کامل است، ذاتاً برای سلامتی شما مضر نیست. هم‌چنین، هنوز هم مصرف پودر پروتئین فوایدی خواهد داشت زیرا هنوز مقداری پروتئین از آن دریافت خواهید کرد.

هم‌چنین مصرف اسیدهای آمینه ضروری جداگانه فوایدی دارد، از حفظ مو، پوست و ناخن گرفته تا ریکاوری عضلات و افزایش عملکرد سیستم ایمنی.

اگر برچسب محصول ۲۵ گرم پروتئین باشد، توصیه می‌کنم: برای احتیاط و اطمینان از رسیدن به اهداف کلی پروتئین خود در طول روز، آن را نصف این مقدار در نظر بگیرید.

می‌توانید با مخلوط کردن آن با یک پودر پروتئین با کیفیت بالاتر یا افزودن پودر پروتئین به سایر غذاهای غنی از پروتئین مانند: ماست یونانی یا شیر مشکل را حل کنید.

آیا مکمل‌های پروتئینی می‌توانند باعث حالت تهوع شوند؟

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community. تمرینو ممکن است به داروهای تجویزی، استروئیدها یا مواد شبه استروئیدی که بدون نسخه پزشک در دسترس نیستند یا گاهی اوقات غیرقانونی هستند اشاره و آن‌ها را شرح دهد. ما تحت هیچ شرایطی مصرف چنین موادی را تأیید یا توصیه نمی‌کنیم. ما به این مواد صرفاً برای اهداف آموزشی یا فقط برای مقایسه آن‌ها با مکمل‌های غذایی قانونی اشاره می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا