pr

روش های انتخاب بهترین بیمه مسئولیت پزشکان

حتی اگر یک پزشک متخصص هم باشید، برای انجام برخی امور که در تخصص شما نیست احتیاج دارید که یک نفر به شما در مورد شرایط آن خدمات یا محصول راهنمایی و مشاوره ارائه دهد. یکی از خدماتی که معمولاً تخصصی هست و نیاز به بررسی دارد، خرید بیمه مسئولیت پزشکان است. در این مطلب قصد داریم تا روش‌های بررسی و انتخاب بهترین بیمه مسئولیت حرفه‌ای را به پزشکان و پیراپزشکان معرفی کنیم.

۱- اصلی‌ترین پوشش بیمه نامه مسئولیت پزشکان، غرامت فوت و نقص عضو است. به صورت پیش فرض معمولاً بیمه نامه‌ها با تعهد یک دیه ماه حرام به نرخ روز صادر می‌شوند اما با توجه به اینکه ادعای خسارت توسط بیماران معمولاً مدتی بعد صورت می‌پذیرد، امکان اینکه بیش از ۱ بار در طول سال مجبور به پرداخت غرامت باشید، زیاد است.

بنابراین لازم است که پوشش را بیشتر از یک دیه انتخاب کنید. درست است که حق بیمه را افزایش می‌دهد اما اگر خسارتی بیش از یک دیه را مجبور باشید پرداخت کنید، بیمه نامه شما کفایت بیش از آن را ندارد و مجبور به پرداخت غرامت مازاد بر تعهد بیمه نامه خواهید بود.

۲- بیمه نامه‌های مسئولیت پزشکان دارای تخفیف عدم خسارت هستند و هر سال هم تخفیفات آن افزوده می‌شود. این تخفیفات بین شرکت‌های بیمه هم قابل انتقال است. بنابراین بدون نگرانی یک شرکت بیمه مناسب برای خدمات بیمه انتخاب کنید. فقط کافی است که بیمه نامه قبلی خود را به واحد صدور ارائه دهید تا سابقه تخفیفات شما منتقل شود.

۳- بیمه‌های پزشکان، تا ۴ سال امکان دریافت خسارت را دارند. به این معنی که تا ۴ سال امکان دارد که بیماری مراجعه کند و بگوید که در مدت اعتبار بیمه نامه بر اثر قصور پزشک دچار مشکل شده و در صورت محکومیت پزشک، شرکت بیمه خسارت را از محل همان بیمه نامه پرداخت خواهد کرد.

۴- معمولاً در زمانی که بیماری شکایت می‌کند، افرادی که در فرآیند درمان دخیل بوده‌اند، همگی مورد اتهام قرار می‌گیرند.

امکان اینکه هر شخصی به صورت مجزا محکوم به بخشی از غرامت دیه به اندازه قصور خودش باشد وجود دارد. این افراد می‌توانند، پرستاران، پزشکان دیگر، مسئول فنی بیمارستان، متخصص بیهوشی در اتاق عمل، یا دکتر داروساز باشد.

بنابراین احتمال اینکه مجبور به پرداخت یک دیه کامل هم نباشید وجود دارد.

۵- حتماً حداقل ۱۰ روز قبل از اتمام بیمه نامه قبلی نسبت به تمدید بیمه مسئولیت خود اقدام کنید. چرا که امکان دارد زمان اتمام بیمه نامه در تعطیلات باشد یا شما مشغله زیادی داشته باشید. موکول کردن صدور بیمه جدید به روزها و ساعت‌های آخر این خطر را دارد که تمدید بیمه نامه با تأخیر و فاصله زمانی با بیمه قبلی صورت پذیرفته و ریسک وقوع خسارت در این بازه زمانی را متوجه شما کند.

۶- رزیدنت و دانشجویان پزشکی حتماً می‌بایست این مسئله را عنوان کنند و حق بیمه مازاد بر آن را هم پرداخت کنند. دقت کنید که اگر رزیدنت هستید حتماً در بیمه نامه شما این موضوع ذکر شده باشد. چرا که در غیر این صورت خسارت‌های بیمه نامه شما با نسبت کمتر پرداخت خواهد شد.

۷- بیمه مسئولیت پزشکان، هزینه پزشکی و درمانی بیماران را تحت پوشش قرار نمی‌دهد.

۸- در صورتی که تحت نظر شما یا در مطب شما دستیار، بهیار یا پرستار مشغول به فعالیت است، حتماً باید به صورت جداگانه بیمه مسئولیت پیراپزشکان تهیه کنند. همان‌طور که در موارد قبل گفته شد، هر شخصی مسئولیت جداگانه‌ای را دارد و در برخی موارد بیمه مسئولیت پزشکان قابل تعمیم به دیگران نخواهد بود.

۹- دکترهای داروساز هم با توجه به ریسکی که دارند، می‌بایست حتماً این بیمه نامه را تهیه کنند. مخصوصاً داروخانه‌هایی که فرآیند نسخه خوانی را به افراد دیگر تفویض می‌کنند.

۱۰- بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و کلینیک‌هایی که تعداد زیادی پزشک و پرستار و بهیار در آن‌ها مشغول به فعالیت هستند، می‌توانند بیمه مسئولیت پزشکان سامان را به صورت گروهی تهیه کنند و از تخفیف گروهی این بیمه نامه هم بهره‌مند شوند. در این حالت، هر بیمه نامه به صورت جداگانه امکان دریافت تخفیف عدم خسارت را هم خواهد داشت.

گروه تمرینو

واحد خبر و تبلیغات تمرینو تمرینو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد

‫۲ دیدگاه‌ها

  1. با توجه به اینکه پزشکان معمولاً خیلی با کارهای اداری آشنایی کافی ندارن و به جرأت می تونم بگم که حسابی هم در این زمینه تابحال سرشون کلاه رفته، مطالب اینچنینی میتونه بهشون کمک بکنه که انتخاب های صحیح تر داشته باشن. موضوع بیمه هم بسیار مهمه و اگر اتفاقی برای مریض بیافته معمولاً به خاطر ناراحتی که دارن حتی اگه پزشک هم مقصر نباشه، میخوان که ازش شکایت کنن تا شاید دردشون تسکین داده بشه. حالا اگه پزشکی هم سهل انگاری کرده باشه میتونه از بیمه مسئولیت استفاده کنه.

  2. من برادرم پزشک هست و اکثر دکترها کارهاشون رو دقیق انجام نمیدن. من امسال خودم براش بیمه گرفتم، متوجه شدم که توی این چند سال حواسش نبوده و آدرس مطب و بیمارستانی که کار می کرده رو توی بیمه ننوشته بودن. البته از نمایندگی بیمه هم توقع داشتم که بهش بگه. خلاصه متوجه شدم که اصلا نمیخونه و بیمه رو تحویل میگیره و خلاصه اینکه اعتماد کرده بود. تازه وقتی بهش گفتم که تا چهار سال بعد از انقضای بیمه هم میتونه از بیمه خسارت بگیره فهمید که چه خسارت هایی رو شرکت بیمه روی بیمه پزشکان پرداخت می کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا