مکمل و داروهای بدنسازی

بهترین جایگزین‌های قرص آدرال

اگر تا حالا آدرال مصرف کرده باشید می‌دانید چه اثر بالایی روی تمرکز و انرژی دارد. به همین خاطر، دانش آموزان و افراد شاغل از آن استفاده می‌کنند.

با این وجود، آدرال مضرات زیادی دارد مثل: اعتیاد، اثرات ناشی از قطع مصرف و…

در ضمن، آدرال دارویی است که حتماً با نسخه پزشک تجویز می‌شود و همیشه نمی‌توان به صورت قانونی به آن دسترسی داشت.

امروز می‌خواهم جایگزین‌های دیگر آدرال را معرفی کنم. داروهای نوتروپیک که قابلیت افزایش توانایی مغزی را دارند.

مقدمه‌ای برای آدرال

آدرال دارویی است که برای درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) تجویز می‌شود. آدرال ترکیبی از دکستروآمفتامین و آمفتامین است. این ترکیبات محرک هستند و جلوی جذب هورمون‌های نوراپی نفرین و دوپامین را در مغز می‌گیرند.

با اینکه این دارو توسط نوجوانان و بزرگسالان مصرف می‌شود اما بخشی از آن توسط افراد سالم مصرف می‌شود تا توانایی‌های آن‌ها در انجام کارها را بهبود دهد. ۳۴ درصد دانشجویان در آمریکا از آدرال استفاده می‌کنند! منبع (۱)

چرا افراد از آدرال استفاده می‌کنند؟

چون باعث تحریک و افزایش تمرکز در آن‌ها می‌شود. ۹۳ درصد افرادی که از آن استفاده می‌کنند هدف‌شان افزایش تمرکز و بهره‌وری در انجام کارهای روزمره است. منبع (۲)

با اینکه آدرال باعث افزایش انرژی و توجه می‌شود اما بحث‌های گسترده‌ای بین دانشمندان وجود دارد که آیا آدرال می‌تواند باعث افزایش یادگیری و حافظه شود یا نه.

تحقیقات نشان می‌دهند: آدرال در افرادی که بهره‌وری پایینی داشتند باعث کمی تقویت حافظه شده بود اما در افرادی که از قبل بهره‌وری بالایی داشتند چنین اثری مشاهده نشد. منبع (۳)

عوارض آدرال

آدرال

  • اعتیاد

نرخ اعتیاد به آدرال بین دانشجویان در آمریکا حدود ۲۵ درصد است. منبع (۴) البته، وقتی طبق دستور پزشک مصرف شود مشکلی ایجاد نمی‌شود.

  • علائم قطع مصرف

وقتی مصرف آدرال را قطع کنید، شاهد نشانه‌های خماری آن خواهید بود! نشانه‌هایی مثل: میل به آدرال، خستگی، انگیزه پایین، بی‌خوابی و کاهش اشتها. منبع (۵)

وقتی مصرف آدرال را قطع می‌کنید، سطح دوپامین به حالت طبیعی باز می‌گردد اما تعداد گیرنده‌های دوپامین کمتر شده است. این باعث گردش کمتر دوپامین و نشانه‌هایی مثل: خستگی و تغییر خلق و خو می‌شود.

داروهای شبیه آدرال برای افزایش تمرکز

آدرال

مودافینیل و آرمودافینیل

مودافینیل و آرمودافینیل نزدیک‌ترین داروها به آدرال هستند. هدف دارویی مودافینیل، مقابله با کم خوابی و نارکولپسی (حمله خواب) است.

البته، برای درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) هم تجویز می‌شود. مثل آدرال باعث بهبود انرژی و تمرکز می‌شود و عوارض جانبی کمتری هم دارد.

البته، به اندازه آدرال قوی نیست و باعث نمی‌شود اعتیاد شکل بگیرد. مودافینیل باعث کاهش نیاز به خواب می‌شود.

آرمودافینیل از طرف دیگر اثر بلند مدت‌تری نسبت به مودافینیل دارد. در ضمن، آرمودافینیل از مودافینیل گران‌تر است.

آدرافینیل

آدرافینیل خیلی شبیه به مودافینیل است. آدرافینیل در بدن تبدیل به مودافینیل می‌شود. به همین دلیل مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا اثر خود را نشان دهد.

فنیل پیراستام

اگر به دنبال جایگزین قانونی آدرال هستید، فنیل پیراستام بهترین گزینه است. فنیل پیراستام محرکی قدرتمند و بهبود دهنده تمرکز است. البته، مصرف فنیل پیراستام توسط کمیته جهانی المپیک ممنوع شده است. منبع (۶)

معمولاً فنیل پیراستام را با دوزهای ۱۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف می‌کنند.

آنیراستام

آنیراستام نسخه غلیظ شده پیراستام است که با فعال کردن گیرنده‌های استیل کلر نیکوتین کار می‌کند. این دارو به رشد نورون‌های عصبی و بهبود حافظه کمک می‌کند و سرعت عمل بالایی هم دارد.

آنیراستام باعث کاهش اضطراب، بهبود خلاقیت و قدرت مغزی می‌شود.

نوپپت

نوپپت باعث بهبود تمرکز، حافظه و بافت‌های عصبی می‌شود.

نوپپت اثر خود را ظرف ۱۵ دقیقه نشان می‌دهد. نوپپت به اندازه آدرال باعث افزایش تمرکز نمی‌شود اما اثر بیشتری روی حافظه، توانایی یادگیری و خلاقیت دارد.

ال تیانین و کافئین

تیانین آمینو اسیدی است که در چای سبز پیدا می‌شود. این ماده خواص آرام بخشی چای سبز را ایجاد می‌کند. کافئین و تیانین اثر هم افزا روی هم دارند که برای بهبود حافظه، افزایش تمرکز و بهبود خلق و خو مناسب است.

پیراستام

پیراستام یکی از موثرترین جایگزین‌ها برای آدرال است که می‌تواند وارد سیستم عصبی شود و قدرت مغز را بهبود دهد.

پرامیراستام

پرامیراستام غلظت بالایی پیراستام در خود دارد و باعث بهبود توانایی‌های مغزی می‌شود. مهم‌ترین فایده پرامیراستام، افزایش حافظه است.

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا