pr

۷ روش جلوگیری از ساییدگی زانو که باید بدانید!

مفصل زانو یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مفاصل بدن است که نقش مهمی در حرکت و راه رفتن دارد. افرادی که به خوبی از مفصل زانو مراقبت نمی‌کنند، با علائم ساییدگی زانو و آرتروز مواجه می‌شوند. آرتروز نوعی بیماری مفصلی است که به دلیل ساییدگی استخوان‌ها و تخریب غضروف در مفاصلی مانند زانو رخ می‌دهد و باعث ناتوانی در حرکت، درد شدید و حتی تغییر شکل زانو می‌شود.

دلایل مختلفی مانند عوامل ژنتیکی و وراثتی،‌ بالا رفتن سن،‌ ضربه، نحوه نامناسب هنگام راه رفتن یا نشستن ساییده شدن زانو و آرتروز را به وجود می‌آورند؛ اما می‌توانید با ۷ روش گفته شده در این مقاله، از این آسیب پیشگیری و در صورت بروز علائم اولیه، درمان تحلیل رفتن زانو را زیر نظر پزشک شروع کنید. با این روش‌ها می‌آموزید برای جلوگیری از ساییدگی زانو چه باید کرد تا به این درد طاقت‌فرسا مبتلا نشوید.

۱. ماساژ درمانی؛ کلیدی مطمئن برای جلوگیری از ساییدگی زانو

اگر با علائمی مانند خشکی و سفتی حرکت زانوها یا شنیدن صدای تق‌تق مواجه شدید، یعنی زانوهای‌تان مستعد ابتلا به آرتروز و ساییدگی است. ماساژ درمانی زیر نظر متخصص یا فیزیوتراپ برای جلوگیری از ساییدگی زانو پیشنهاد می‌شود. ماساژ زانوها و ماهیچه‌های اطراف زانو به تقویت مفاصل و نرم شدن آن‌ها هنگام حرکت کمک می‌کند.

هم‌چنین افرادی که با مشکل تغییر شکل زانو مانند پرانتزی شدن مواجه‌اند، زیر نظر پزشک معالج می‌توانند این مشکل را برطرف کنند. با رفع این مشکل، یکی از دلایل ساییدگی را رفع کرده‌اید و سلامت خود را باز می‌یابید. برای رفع گرفتگی و پیشگیری از ساییدگی مفاصل خرید ماساژور زانو پیشنهاد می‌شود تا در خانه هم بتوانید ماساژ درمانی را انجام دهید.

درمان ساییدگی زانو

۲. نرمش و تقویت عضلات اطراف زانو؛ فعالیتی جادویی برای کاهش علائم ساییدگی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث ساییدگی مفصل می‌شود، ضعیف بودن عضلات اطراف زانو است. عضله چهار سر ران، در اطراف زانو قرار دارد و باعث حرکت بهتر زانو می‌شود. برای تقویت عضله چهار سر ران و پیشگیری از ساییدگی زانو، روزانه نرمش صبحگاهی انجام دهید. نرمش‌هایی که باعث کشش عضلات پشت ران می‌شوند، برای تقویت ماهیچه‌ها و بافت اطراف زانو مناسب هستند.

هنگام نرمش از وسایل کمکی پیلاتس مانند کش یا بند استفاده کنید. ورزشکاران هم باید توجه داشته باشند که بعد از انجام تمرینات ورزشی سنگین، حتماً حرکات نرمشی انجام دهند. با حرکات نرمشی بدن به مرور سرد می‌شود و دیگر اثری از گرفتگی عضلات نخواهد بود. اگر زیر نظر ارتوپد هستید، حرکات اصلاحی یا قدرتی مناسب زانوهای بدن‌تان بگیرید.

۳. کاهش وزن؛ روشی موثر برای متعادل‌سازی بدن و کم شدن فشار بر زانو

در حالت طبیعی، زانو قدرت تحمل وزن فرد را دارد اما این موضوع، برای افرادی که اضافه وزن دارند، متفاوت است. هر چه وزن بدن بیشتر باشد، فشار روی زانوها و احتمال ساییدگی افزایش می‌یابد؛ بنابراین برای کاهش فشار بر زانو، وزن را کاهش دهید.

۴. انتخاب کفش طبی؛ گام‌هایی برای پیشگیری از زانو درد

اگر جزو افرادی هستید که بسیار پیاده‌روی دارند یا در طول روز زمانی طولانی روی پا می‌ایستند، مراقب زانوهای‌تان باشید؛ زیرا مستعد زانو درد و ساییدگی زانو خواهید بود. استفاده از کفش‌های پاشنه بلند یا کفش‌های سنگین وزن، باعث فشار مضاعف بر پاها و زانو می‌شود.

برای جلوگیری از ساییده شدن زانو کفش مناسب پیاده‌روی با طراحی ارگونومیک بپوشید. برای افرادی با مشکل زانو درد یا ساییدگی مفصل، کفش‌های طبی توصیه می‌شود. کفش مناسب فشار وارد شده بر زانو را کاهش داده و وزن بدن را به خوبی در کف پا پخش می‌کند.

۵. اصلاح فرم بدن؛ نقشه راهی برای پیشگیری از درد زانو

اشتباه نشستن یا طولانی‌مدت در یک مکان ایستادن، باعث تحلیل غضروف و ساییده شدن زانو می‌شود. اگر مدام به حالت چهار زانو بنشینید یا برای مدت طولانی در یک مکان بایستید، به زانو فشار وارد می‌کنید. جمع کردن زانوها برای مدت طولانی یک علت ساییدگی زانو بوده که به عادت نشستن شما مربوط است. با تغییر استایل نشستن یا استفاده از صندلی می‌توانید فشار وارد به زانوها را کم کنید.

هم‌چنین، افرادی که گردن رو به جلو، شانه‌های افتاده و ستون فقرات خمیده دارند، فشار بیشتری به مفاصل لگن و پاها هنگام ایستادن وارد می‌کنند. با انجام حرکات اصلاحی در ورزش، فرم بدن را بهبود بخشیده تا وزن اندام‌ها به‌درستی تقسیم شود؛ فشار وارده بر زانوها کم و از ساییدگی مفاصل پیشگیری شود.

درمان ساییدگی زانو

۶. ایروبیک و حرکات اسکوات؛ ورزش قدرتی برای پیشگیری از ساییدگی زانو

انجام ورزش برای ساییدگی زانو و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی به آن، راهکاری موثر است. ایروبیک و حرکات اسکوات بسیاری هستند که روی تقویت زانوها و عضلات پاها کار می‌کنند. یک حرکت اسکوات ملایم این‌گونه انجام می‌شود: پاها را به عرض شانه باز کنید و دست‌ها را به پشت صندلی یا دیوار بگیرید. سپس، به آرامی زانوها را خم کرده و پایین تنه را به سمت پایین بکشید.

فقط توجه داشته باشید که در این حرکت زانوها نباید جلوتر از انگشتان پا بیایند. این تمرین را در ۳ ست ۱۰ تایی هر روز انجام دهید. به غیر از این ورزش، شنا و تمرینات انجام شده تکیه به دیوار، روش‌های مناسبی برای جلوگیری از ساییده شدن زانو محسوب می‌شوند.

۷.  برای ساییدگی زانو چه بخوریم؟ ماهی سرشار از امگا ۳

رژیم غذایی مناسب به افراد کمک می‌کند تا بدن و زانوهای سالم‌تری داشته باشند. عضلات و مفاصل به ویتامین‌هایی مانند ویتامین C، A، K، D و ماده کلسیم بیشتر از دیگر مواد مغذی نیاز دارند. یکی از اسیدهای چربی که باعث تقویت غضروف بین مفاصل زانو می‌شود، امگا ۳ است.

امگا ۳ در غذاهای دریایی و ماهی فراوان یافت می‌شود. به همین خاطر، خوردن ماهی ۳ بار در ماه برای جلوگیری از پیشرفت ساییدگی زانو مفید است. روغن ماهی به کاهش التهاب و تسکین درد زانو کمک می‌کند. ماهی سالمون، تن، ساردین و خال مخالی بیشترین میزان امگا ۳ را دارند.

برای تقویت زانو چه بخوریم تا دچار آرتروز نشویم؟

در این زمینه رژیم غذایی شمال ایران مثال‌زدنی است. در رژیم از سیر، سبزیجاتی مانند انواع کلم و ادویه‌های زنجبیل، زردچوبه، آلوئه‌ورا، چای سبز و دارچین استفاده کنید. پای مرغ یکی از بهترین غذاهای حاوی کلاژن است که برای جلوگیری از ساییده شدن زانو پیشنهاد می‌شود.

ماساژ معجزه‌آسا با مبل ماساژ؛ کلیدی برای پیشگیری از ساییده شدن زانو

معمولاٌ افرادی که بالای ۴۵ سال دارند به درد زانو مبتلا می‌شوند. اگر قبل از این سن، تغذیه مناسب مملو از ویتامین دی، امگا ۳ و روغن ماهی داشته باشید؛ حرکات اصلاحی بدن انجام دهید؛ از ورزش روزانه غافل نشوید و مراقب اضافه وزن باشید، از ساییده شدن زانو جلوگیری کرده‌اید. هر آنچه که برای پاسخ به سوال چگونه از ساییدگی زانو جلوگیری کنیم را در این مقاله خواندید.

با این حال، برای جلوگیری از ساییدگی زانو پیشنهاد می‌کنیم از دستگاه‌های ماساژ هم استفاده کنید. سایت فروشگاهی مبل ماساژ، انواع مختلفی از دستگاه‌های ماساژ برای زانو، گردن و مبل ماساژ دارد. این دستگاه‌ها برای اصلاح فرم بدن یا رفع خستگی بسیار کاربردی هستند و آسیب‌های احتمالی به بدن را کاهش می‌دهند. برای خرید انواع ماساژور پا یا زانو با قیمت‌ نمایندگی آیرست از سایت مبل ماساژ دیدن کنید.

گروه تمرینو

واحد خبر و تبلیغات تمرینو تمرینو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا