علیرغم استفاده ۲۰ ساله از هورمون انسولین در بدنسازی، همچنان یکی از موضوعات بحثبرانگیز است. عدم آگاهی در مورد انسولین، با وجود این همه تحقیق، توجیهپذیر نیست!
موضوع امروز را به این دلیل انتخاب کردم که: پیامهای زیادی از طرف شما دوستان در رابطه با داروهای نیروزا، مخصوصاً انسولین رسیده بود. نکتهی مشترک تمام این پیامها: عدم آشنایی در رابطه با استفاده از این هورمون بود.
در این مطلب، در رابطه با خطرات و منافع انسولین صحبت میکنم و همین جا تکرار میکنم: این مطلب صرفاً جنبه آشنایی دارد و به هیچ وجه استفاده از هورمونها بدون نظر پزشک توصیه نمیشود!!
هورمون انسولین از آن دسته داروهایی نیست که اگر تازهکار هستید بتوانید با آن شوخی کنید و ممکن است در صورت استفاده نادرست، فرایند پیشرفت شما را به عقب بیندازد و حتی در صورت استفاده از دوزهای بالا، به راحتی باعث مرگ میشود!!
خلاصه مطلب:
⭐️نسخه صوتی مقاله راهنمای جامع مصرف هورمون انسولین در کست باکس
انسولین چه کار میکند؟
به جرات میتوانم بگویم: انسولین حتی از هورمون رشد، اثر بیشتری روی عضله سازی دارد اما انسولین مثل یک سلاح میماند، هم میتواند باعث آسیب به شما شود و هم اینکه شما را به اوج برساند.
پرو هورمون ترناوار را مصرف کنیم یا نه؟
انسولین در عین حالی که باعث عضله سازی میشود، توانایی افزایش چربی در بدن را نیز دارد.
وقتی میزان قند خون، از ۱۰۰ واحد بیشتر میشود، پانکراس، انسولین را ترشح میکند و انسولین شروع به جمعآوری قند خون میکند. انسولین، قند خون را به ۳ بانک مهم در بدن منتقل میکند:
- گلیکوژن در عضلات
- گلیکوژن در کبد
- بافتهای چربی
حالت ایدهآل این است که: انسولین، قند را به عضله یا کبد ببرد اما برای انسولین فرقی نمیکند، او کار خودش را انجام میدهد.
انسولین، علاوه بر اینکه قند را به عضله میرساند و به عضله سازی کمک میکند، با فعال کردن ریبوزوم، به عضله سازی کمک میکند. ریبوزوم، وظیفهی اصلیاش: ساخت پروتئین است. در ضمن، انسولین جلوی تخریب عضلات را نیز میگیرد.
همانطور که گفتم: برای انسولین، تنها مسئله مهم، جمعآوری گلوکز از خون است و مهم نیست این گلوکز را به کجا میبرد. برای اینکه انسولین، کار مورد نظر شما را انجام دهد، باید بدانید هدف شما چیست؟
اگر میخواهید عضله سازی کنید، باید سعی کنید در اکثر ساعات روز، سطح انسولین بالا باشد ولی اگر هدف چربی سوزی است، باید بالا بودن سطح انسولین را فقط در زمان پنجره تمرینی مدنظر قرار بدهید.
انسولینهایی که در بازار وجود دارند یا به سرعت در جریان خون آزاد میشوند (زمان مصرف: ۱-۲ ساعت قبل از خواب) یا اینکه مدت زمانی طول میکشد تا در خون آزاد شوند. این خود باعث میشود: زمان مصرف وعدههای غذایی را از قبل برنامهریزی کنید!
وقتی از انسولین استفاده میکنید، هر چند ساعت یکبار، باید یک وعده غذایی شامل: کربوهیدرات و پروتئین مصرف کنید.
اگر هر لحظه، احساس گیجی، عرق سرد و بیحالی کردید، بدانید که باید یک غذای شیرین مصرف کنید!
توصیه من این است که: حتماً یک دستگاه سنجش میزان قند خون خریداری کنید تا مقدار قند خون را بسنجید. حداکثر مدت زمان استفاده از هورمون انسولین، نهایتاً ۴-۶ هفته است. شما که نمیخواهید تبدیل به یک بیمار دیابتی شوید!
انسولین به عنوان داروی نیروزا
برخلاف سایر داروهای نیروزا که نسبتاً از طرف جامعه پزشکی توجه لازم را دریافت نکردهاند، انسولین در طول قرن گذشته، یکی از مورد تحقیق قرار گرفتهترین هورمونها بوده و این کمک میکند: با قاطعیت بیشتری نسبت به انسولین اظهارنظر کنیم.
با اینحال، هنوز سوءتفاهمات و نظرات افراطی در مورد انسولین وجود دارند! البته، بعضی نظرات ریاکارانه در مورد انسولین با وجود حجم قاچاق بالای مواد نیروزا در این ورزش نیز، جای تامل دارد!
به یاد دارم: در گذشته، صحبت در مورد انسولین در انجمنهای بدنسازی، باعث اخراج شما از انجمن میشد! انگار اگر ما صحبت نکنیم، بدنسازان استفاده نمیکنند!!
اگرچه، انسولین هورمون پیچیدهای است و کارکردهای فراوانی در بدن دارد، امروز قصد دارم در مورد نقش آن به عنوان یک حمل کننده مواد مغذی صحبت کنم.
به طور خلاصه: انسولین، مسئول جابهجایی مواد مغذی از جریان خون به سطح سلولهای عضلانی است. با استفاده از انسولین خارجی، بدنسازان قادر خواهند بود که مواد مغذی بیشتری را به عضلات تحویل بدهند تا برای رشد و ریکاوری مورد استفاده قرار بگیرند و نتیجه آن: رشد عضله سازی است.
با این تفسیر، بدنسازان گمان میکنند: هر چه انسولین بیشتری مصرف کنند، پس نتیجهی بهتری هم میگیرند که لزوماً درست نیست. برخلاف استروئیدها که بدن، میتواند از مقادیر بالای آن بهره ببرد، استفاده از انسولین در مقادیر بالا به راحتی میتواند سلامتی شما را به خطر بیندازد و اثر انسولین در بدن را از بین ببرد.
بنابراین، به جای تمرکز بر مصرف بالای این هورمون، باید از هر واحد مصرفی آن، به صورت بهینه استفاده کرد. باید به صورت استادانه، جلوی بروز مقاومت به انسولین را گرفت.
یکی از ترسهایی که از مصرف انسولین وجود دارد: افزایش چربی در بدن است. اما جدای از افزایش چربی یا اثر چربی سوزی انسولین، اینکه این موضوع رخ دهد، به طور کلی بستگی به عوامل دیگری دارد. بگذارید بیشتر توضیح بدهم.
به عنوان یک بدنساز، کربوهیدراتها بخش قابل توجهی از رژیم غذایی شما هستند. برای داشتن انرژی در طول تمرین، پر کردن گلیکوژن خالی شده، یک ریکاوری درست و رشد عضلانی، به کربوهیدراتها نیاز دارید.
بدون کربوهیدرات، از لحاظ حسی و عملکردی، کمتر از چیزی که باید، به نظر میآیید. در یک کلام: همه چیز افتضاح میشود! پس، مصرف کربوهیدراتها برای بدنساز، واجب است.
حتی بدنسازان حرفهای که در هفتههای پایانی نزدیک به رقابت هستند، رژیم غذاییشان شامل کربوهیدرات است. با این همه، مصرف کربوهیدرات باعث نمیشود تا نتوانند به شرایط لازم برای رقابت برسند.
چطور چنین چیزی ممکن است در حالی که مصرف کربوهیدرات، قطعاً باعث تولید انسولین در جریان خون میشود!؟
مگر انسولین دشمن نیست و باعث چاقی نمیشود؟!
این درست است که سطح بالای انسولین، کار را برای جدا شدن اسیدهای چرب از سلولهای چربی، مشکلتر میکند و باعث میشود: تا راحتتر کالریها تبدیل به چربی شوند اما انسولین فقط یک عامل در فرایند افزایش یا کاهش چربی است.
سطح متفاوت سوخت و ساز در اشخاص، مصرف انرژی، رژیم غذایی و سایر عوامل، اثر قابل توجهی در چیزی که در بدن ذخیره میشود خواهند گذاشت. وقتی این عوامل، با قصد قبلی، به صورت کنترل شده در میآیند، بدنساز میتواند، اثر منفی انسولین در افزایش چربی را خنثی کند.
به همین خاطر است که: یک بدنساز میتواند به اندازه یک فرد عادی یا حتی بیشتر، کربوهیدرات بخورد اما بدن خشکی هم داشته باشد.
وقتی قرار است انسولین مصرف کنید و چربی هم اضافه نکنید، یک سری قوانین وجود دارند که باید رعایت شوند.
افرادی که به راحتی چربی اضافه میکنند و برای خشک ماندن باید دست و پا بزنند، در هنگام مصرف انسولین، کار سختتری در پیش دارند اما اکثر مردم، میتوانند از این هورمون در مقادیر کم، بدون هیچ مشکلی استفاده کنند.
اول از همه به یاد داشته باشید: بیشتر از مقداری که بدنتان به کالری نیاز دارد، مصرف نکنید. اگر این کار را بکنید، مصرف انسولین اضافه، قطعاً باعث افزایش چربی میشود. با رعایت این قانون، به طرز چشمگیری خواهید توانست توانایی چربی سازی را کم کنید.
- برای شمایی که شانس ندارید و سطح سوخت و ساز پایینتری دارید هم، راهی وجود دارد.
رژیم غذایی را از مواد مضر پاک کنید، کربوهیدرات را قبل و بعد از تمرین مصرف کنید، کمی کاردیو را افزایش دهید.
یک موضوع مناقشهبرانگیز دیگر، میزان مصرف کربوهیدرات در هنگام استفاده از انسولین است. خیلی از افراد میگویند: چقدر باید کربوهیدرات مصرف کنم تا قند خونم بالا نرود؟
در صورتی که باید از خود بپرسند: چقدر کربوهیدرات مصرف کنم تا ریکاوری و رشد خوبی را داشته باشم؟
اشتباه دیگری که انجام میدهند این است که: میزان مصرف کربوهیدرات را با میزان مصرف انسولین تطبیق میدهند. در صورتی که باید میزان مصرف انسولین را با میزان مصرف کربوهیدرات تطبیق بدهند!
به عنوان مثال: اگر در پنجره زمانی تمرینات، ۱۷۰ گرم کربوهیدرات مصرف میکنید، میتوانید به ازای هر ۱۰ گرم کربوهیدرات، ۱ واحد انسولین مصرف کنید.
با این روش، نه تنها چربی اضافه نمیکنید، بلکه ریکاوری را بهینه میکنید و جلوی کاهش قند خون را هم میگیرید. البته، میتوانید مقدار انسولین بیشتری استفاده کنید اما این مقدار، روی مصرف کربوهیدرات اثر نمیگذارد.
بدنسازان زیادی هستند که فکر میکنند: هنگام مصرف انسولین، باید میزان مصرف کربوهیدرات را پایین بیاورند که این اشتباه است.
به عنوان مثال: اگر ۸ واحد انسولین را قبل از تمرین استفاده میکنید و به ازای این مقدار، ۷ گرم کربوهیدرات و در مجموع: ۵۶ گرم مصرف کنید، در حالی که بدن به ۱۵۰-۲۰۰ گرم کربوهیدرات نیاز دارد، رشد عضلات و ریکاوری را به خطر میاندازید.
اشتباه دیگر در مصرف انسولین
یک تصور غلط دیگر این است که: فقط کربوهیدراتها میتوانند قند خون را تنظیم کنند. این کاملاً اشتباه است! درست مثل کربوهیدرات، پروتئین هم میتواند به گلوکز تبدیل شود. درست است که پروتئین به سرعت به گلوکز تبدیل نمیشود اما در این میان، ۲ عامل دخیل هستند:
- مقدار پروتئین مصرفی و نوع پروتئین مصرفی
به عنوان مثال: گوشت قرمز، انتخاب خوبی برای تبدیل شدن به گلوکز نیست! چرا که خیلی آهسته هضم میشود و خیلی سخت میتواند قند خون را تنظیم کند.
اما پروتئینی مثل وی هیدرولیز شده برای دستیابی به هدف شما فوقالعاده است. هم سریع هضم میشود و هم مقادیر زیادی آمینو اسید را به جریان خون وارد میکند.
حتی بعضی از بدنسازانی که کربوهیدرات مصرفی خود را پایین آوردهاند، توانستهاند با مصرف پروتئین وی، این خلاء را جبران کنند. البته، این روش توصیه نمیشود اما ثابت میکند که بدن میتواند به عنوان تنظیم کننده، از پروتئین وی استفاده کند.
نظر شما در مورد استفاده از هورمون انسولین در بدنسازی چیست؟
بسیار عالی تشکر از توضیحات کاملتون
سلام
خواهش میکنم
سلام من دیابت دارم و انسولین مصرفیم این اواخر بالا بود و من در عرض 1 سال 15 کیلو چاق شدم / حالا میخوام برم باشگاه و کمی آب کنم
با توجه به اینکه ورزش کنی قند پایین میاد من وعده غذاییم رو(صبحانه.نهار.شام) بعد از تمرین بخورم یا قبلش ؟
در هنگام تمرین مقدار اندکی انسولین تو خونم باشه یا به ریسکش نمارزه ؟
سلام
باید باشه وگرنه تمرین کردن تقریبا غیرممکنه می شه
برای مصرفش با پزشک مشورت کنید
سلام. وقتتون بخیر
عذرمیخوام مصرف انسولین به ازای بیست پوند بدن در روز هستش…یعنی فرد نود کیلویی میتونه روزی 9 الی 10 واحد تزریق کنه؟
ممنون میشم یا همینجا پاسخ بدین یا ایمیل کنین برام.تشکر
جناب ناصری بنده یک سوال دیگه هم داشتم یکی از دوستان بنده هم همین قرص و مصرف میکنه الان یک طرف صورتش کمی ورم کرده ایا این عوارض طبیعی هست یا باید مصرف قرص رو قطع کنه
سلام
عوارض اصلی این قرص شامل:
حالت تهوع، اسهال، یبوست، سوءهاضمه، کاهش اشتها، افزایش وزن و مشکلات قاعدگی در زنان
این عارضه ای که شما اشاره کردید تا حالا مشاهده نشده
اما توصیه می کنم با پزشک حتماً مشورت کنید
سلام من17 سالمه این قرص رو با گینر کراتین بخورم ک مشکلی نداره؟
سلام
انسولین جز داروهاست
در این زمینه مشاوره نمیدیم
با سلام خدمت شما ممنون واقعا مطالب خوب و بی طرفی بود.یه سوالی داشتم ، بنده الان حدود یک هفته اس از قرص گلی بن کلامید ( با تحقیق و تفحص فراوان!)
استفاده میکنم روزی 2 عدد. برای افزایش وزن چون واقعا گزینه ی معقول دیگری ندارم فعلا.میخواستم بپرسم با توجه به اینکه عوارضش خیلی کمتر از انسولین هست میتونم تو یه دوره ی چهار یا شش هفته ای استفاده کنم بعد چهار پنج ماه استراحت بدم به بدنم ؟ تو این مدت 4یا 6 هفته ای باعث بروز دیابت نشه یه وقت ؟
و اینکه دوره ی پاک سازی و استراحت چند ماه باید باشه یعنی بعد چند ماه میتونم دوباره همین دوره رو برام ؟
پیشاپیش ممنون از جوابتان.علی یارتون
سلام
دوست عزیز ممنون از لطف شما
ابتدا عرض کنم که نظر من اینجا به هیچ وجه تجویزی نیست و کاملاً براساس مشاهدات تجربی و برداشت های شخص افراد مختلف است.
در مورد این قرص باید بگم نکته ای که باید رعایت کنید زمان مصرف (معمولاً بعد از تمرین) و نوع رژیم غذایی در حین مصرف (سعی شود کمتر کربوهیدارت مصرف شود) است.
در مورد اینکه چند وقت بعد می تونید دوباره مصرف کنید باید بگم شما نیازمند این هستید که در حین مصرف حتماً سطح قند خون و انسولین خود را چک کنید (هر دو هفته یک بار) و در صورت مشاهده علائم خطرناک مصرف رو قطع کنید.
واقعا ممنون از جوابتون آقای ناصری.ارادتمندم
سلام
کاملاً نظر شما به جاست
با سلام و خسته نباشید بله آموزش استفاده اصولی وظیفه ماست چون کسی که تصمیمش را می گیرد حداقل با کمترین عوارض و با آگاهی انجام دهد نه به روش های خردرچال .!!!