چربی سوزیضروریعضله سازی

حقایق مهم و تکان دهنده در مورد حجم گیری کثیف

قوانین حجم گیری کثیف در دورانی که زمان مسابقات نیست، خیلی ساده است: هر ۲-۳ ساعت آن‌قدر بخورید تا پر شوید!

در حالی که استفاده از مواد غذایی سالمی مثل: برنج و مرغ ایده‌آل هستند اما اگر پیتزا هم بخورید کسی شما را سرزنش نمی‌کند!!

این الگوی حجم گیری کثیف و سریع است!!

تا زمانی که عقربه ترازو بالا برود، همه چیز حلال است!!

بیایید فرض کنیم هدف شما این است که: تا شب یلدای امسال، ۳۰ کیلوگرم وزن اضافه کنید! ایده اصلی این است که: فقط بخورید! وقتی که ترازو ۳۰ کیلوگرم اضافه وزن را نشان داد، برنده شده‌اید!

اما آیا واقعاً برنده شده‌اید؟

در عرض ۵-۶ ماه، ۳۰ کیلوگرم وزن اضافه کرده‌اید. شاید میزان رکورد های پرس سینه و اسکوات هم افزایش یافته است.

آیا طی این فرایند حجم گیری کثیف، تناسب اندام بهتری پیدا کرده‌اید؟

خلاصه مطلب:

فهرست محتوا پنهان

حجم گیری کثیف چیست؟

دیو تیت

حجم گیری کثیف یعنی: هر غذایی را که در معرض دیدتان بود مصرف کنید تا شاهد افزایش وزن باشید.

این روش، توسط دیو تیت (پاورلیفترکار مشهور) به شهرت رسید. او برای صبحانه، چیزبرگر، برای نهار، پیتزا و برای شام، مرغ سوخاری مصرف می‌کرد. جای تعجب ندارد که او توانست شاهد رشد زیاد عضلانی باشد.

البته، خیلی از افراد مشهوری که حجم گیری کثیف را دنبال کردند، در بزرگسالی با مشکلات سلامتی روبه‌رو شدند.

مزایای حجم گیری کثیف

این نوع حجم گیری به خصوص برای افراد لاغر چندین مزیت دارد:

  • غذاهای فست فودی معمولاً به ازای هر کالری، سیرکنندگی کمتری دارند و به راحتی می‌توانید به کالری مثبت برسید. منبع (۱)
  • مواد غذایی فراوری شده، زودتر هضم می‌شوند. در واقع، آن‌ها از قبل هضم شده‌اند و فیبر زیادی در خود ندارند.
  • داشتن رژیمی بدون محدودیت، لذت‌بخش است.

معایب رژیم حجم گیری کثیف

  • غذاهای فراوری شده، حاوی چربی‌های اشباع زیادی هستند که باعث تجمع بیشتر چربی احشایی می‌شود. منبع (۳ و ۲)
  • مواد غذایی فراوری شده، کربوهیدرات‌های ساده و فیبر خیلی کمی دارد. فیبر برای کنترل قند و چربی خون اهمیت دارد. منبع (۴)
  • مواد غذایی فراوری شده، ویتامین و مواد معدنی کمی دارند.

حجم گیری تمیز چیست؟

حجم گیری تمیز یعنی: مواد غذایی سالم مصرف کنید. از غذاهای سرخ شده، روغن‌های گیاهی فراوری شده، الکل، شکر و… دوری کنید.

تحقیقات نشان می‌دهند: مصرف ۵-۱۰ درصد بیشتر از کالری که می‌سوزانید بهترین نقطه برای حداقل کردن ایجاد چربی و عضله سازی است. منبع (۱۰، ۱۱ و ۱۲)

مزایای حجم گیری تمیز

  • مواد غذایی مغذی، باعث رشد عضلانی بدون چربی می‌شود. منبع (۵ و ۶)
  • اگر هم چربی اضافه کنید، بیشتری چربی زیر پوستی است. منبع (۷ و ۸)
  • رژیمی سرشار از فیبر و پروبیوتیک، باعث تقویت سیستم گوارشی می‌شود.

معایب رژیم حجم گیری تمیز

  • مواد غذایی کامل، باعث زودتر سیر شدن می‌شوند.
  • خیلی‌ها معتقدند که: رژیم حجم گیری تمیز، پایدار نیست. باعث می‌شود نتوانید از مهمانی‌ها لذت ببرید.

آیا حجم گیری کثیف برای رشد عضلانی، کار عاقلانه‌ای است؟

  • داستان شکم پرستان

برای اینکه رشد عضلانی داشته باشید، باید بخورید. همه روی این مسئله توافق داریم.

اگر از استروئید و سایر داروها استفاده نمی‌کنید، قادر نخواهید بود عضلات بسیار زیادی اضافه کنید!

مگر اینکه کالری اضافی و درشت مغذی‌های لازم برای رشد عضلانی را مصرف کنید.

اگر مواد غذایی کافی را به بدن نرسانید، در فاز عضله سازی قرار نخواهید گرفت. در واقع، اگر به اندازه کافی مواد غذایی درست مصرف نکنید، ریسک اینکه عضله از دست بدهید هم، وجود دارد! و این تراژدی در حالی روی می‌دهد که شما در باشگاه سخت تمرین می‌کنید.

پس با این تفاسیر، نتیجه‌گیری منطقی این خواهد بود که:

هر چه بیشتر بخوریم، رشد عضلات ما نیز بیشتر خواهد بود!!

  • زیاد عجله نکنید

اگر به اندازه کافی غذا نخورید، رشد عضلات با مانعی جدی رو‌به‌رو می‌شود اما این به آن معنا نیست که: لزوماً هر چه بیشتر بخورید، عضلات هم بزرگ‌تر می‌شوند.

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که می‌توانید مرتکب شوید این است که: برای به دست آوردن یک هیکل عضلانی، هر چه می‌توانید بخورید و در ادامه، درصد چربی بدن را به شدت بالا ببرید، به این امید که عضلات با کیفیت بدست آورید.

می‌توانید هر چقدر می‌خواهید غذا بخورید اما نمی‌توانید میزان ظرفیت طبیعی سنتز پروتئین بدن را تغییر دهید.

پس، خوردن اضافی، فقط باعث چاق‌تر شدن می‌شود.

لینک آپارات

بدن مثل یک کارگاه ساختمانی است

کارگر زحمت کش ارتفاع ترس tamrino.ir

بگذارید یک داستان تعریف کنم:

تصور کنید: عضلات شما مثل یک خانه است که قصد دارید آن را بسازید. آجرهایی که برای ساخت این خانه باید استفاده شوند، آمینو اسیدهایی هستند که از پروتئین ورودی به بدن به دست می‌آیند. پولی که باید به کارگران بدن بپردازید، همان کربوهیدرات و چربی‌ها هستند که مصرف می‌کنید.

کارگران در این داستان، عواملی هستند که سبب سنتز پروتئین می‌شوند، (اکثراً تستوسترون) کامیون‌هایی که آجرها را می‌آورند، انسولین است که نقش اصلی را در جا‌به‌جایی مواد مغذی به سلول‌ها بازی می‌کند.

اگر به کارگران، آجر (آمینو اسید) ندهید، آن‌ها نمی‌توانند به سرعت خانه را بسازند. بنابراین، عدم دریافت پروتئین کافی، رشد عضلات را کند می‌کند.

اگر به کارگران، پول (کربوهیدرات و چربی) ندهید، آن‌ها انگیزه کافی برای کار کردن را نخواهند داشت. در نتیجه: خانه به سرعت ساخته نخواهد شد.

اگر هم پول کارگران را ندهید، آن‌ها ممکن است عصبانی شوند و دست به اعتصاب بزنند و شروع به خراب کردن خانه (عضله سوزی) کنند!! ( به هر حال زندگی خرج داره!)

پس با این تفاسیر، عدم مصرف کافی پروتئین و کالری لازم، باعث می‌شود تا رشد عضله کند و حتی متوقف شود.

  • چه اتفاقی می افتد اگر آجر بیشتر (پروتئین) برای کارگران بفرستید؟

آن‌ها خانه را سریع‌تر می‌سازند، چرا که کمبود مواد خام ندارند.

اما در یک مرحله خاص، فرستادن آجرهای بیشتر، باعث ساخته شدن سریع‌تر خانه نمی‌شود. کارگران می‌توانند در هر بازه زمانی، مقداری از کار را تمام کنند.

به عنوان مثال: اگر کارگران، روزانه ۱۰۰۰ آجر روی دیوارها بگذارند، اینکه به آن‌ها ۲۰۰۰ آجر بدهید، عملی کاملاً بیهوده است.

از طرف دیگر، اگر میزان دستمزد کارگران را زیاد کنید (میزان کالری ورودی را افزایش بدهید) تا آن‌ها انگیزه بیشتر داشته باشند و خانه (عضله) را سریع‌تر بسازند نیز، موثر نخواهد بود!

چرا که در یک جایی، کارگران به نقطه اوج توانایی فیزیکی خود می‌رسند. وقتی به این نقطه رسیدند، هر چقدر هم درآمد آن‌ها را بالا ببرید، اثر نخواهد گذاشت. (عجب چیزی شد، فکر کنم یک گیم آف ترونز داخل بدن‌مان در جریان است!!)

رشد عضلات و ترازو

در بهترین شرایط، (رژیم غذایی کامل، تمرین خوب، مکمل و استراتژی‌های درست ریکاوری) بدن یک مرد معمولی در هر هفته، بین ۱۱۳-۲۲۶ گرم بافت عضلانی می‌سازد. این مقداری است که از لحاظ شیمیایی بدن اجازه ساخت می‌دهد.

پس در یک ماه، حدود ۹۰۰ گرم می‌شود. شاید عدد زیادی به نظر نیاید اما در طول یک سال، بین ۵-۹ کیلوگرم عضله خالص می‌شود.

درست است که می‌شود بدون افزایش چربی، میزان عضلات را نیز بالا ببریم اما وقتی عضله اضافه می‌کنید، در کنارش میزان گلیکوژن و آب موجود در عضلات را نیز بالا می‌برید.

عضله بیشتر، گلیکوژن بیشتر!

یک بدنساز می‌تواند، در هر ۱۰۰ گرم از عضلاتش، ۴۰ گرم گلیکوژن ذخیره کند. بنابراین، اگر چیزی حدود ۱۰ پوند (۴۵۴۵ گرم) عضله ایجاد کنید، حدود ۴ پوند (۱.۸ کیلو گرم) گلیکوژن اضافه خواهید کرد.

اگر روی ترازو بروید، ۱۴ پوند (۶۳۵۰ گرم)  اضافه وزن خواهید داشت. (تازه اگر هیچ چربی اضافه نکرده باشید!)

اگر ماه بیش، ۳ پوند (۱۳۶۰ گرم) اضافه کرده باشید، به احتمال زیاد چربی ذخیره می‌کنید.

آستانه لاغری

بعضی از دوستان ممکن است بگویند:

من ۶ کیلوگرم وزن در ۳ ماه اضافه کردم، اما چربی نیاوردم!

اگر نمی‌شود بدون اضافه کردن چربی در هفته، بیش از ۱۳۶۰ گرم وزن اضافه کرد، پس چطور است که عده‌ای ادعا می‌کنند که: وزن بیشتری هم اضافه کرده‌اند و چربی هم نبوده؟!

جوابی که به این دوستان باید داد: آستانه لاغری است!

یک درصد خاصی از چربی در بدن شما وجود دارد که وقتی به این میزان رسیدید، به شما می‌گویند: لاغر یا بدن خشک!

این عدد برای آقایان حدود ۱۰% است. از طرفی، نقطه‌ای وجود دارد که چاق به نظر می‌آیید. این نقطه برای آقایان، حدود ۱۸-۲۰% است.

در بین این اعداد، منطقه‌ای وجود دارد که چه چربی بالاتر یا پایین‌تر داشته باشید، فرقی نمی‌کند، از نظر قیافه، تغییری مشهود در شما مشاهده نمی‌شود!!

در این نقطه، اگر چندین کیلو هم چربی اضافه کنید، از لحاظ ظاهری متفاوت نخواهید شد و از طرفی، بدن خشک و لاغری هم ندارید. بنابراین، از تفکیک عضلانی نیز برخوردار نیستید.

هر روز خود را در آینه می‌بینید اما تغییر ظاهری را مشاهده نمی‌کنید.

اما خدا نکند از آن عدد جادویی عبور کنید، شاید دیگر خیلی دیر شده باشد.

مزایا و معایب حجم گیری و خشک کردن

استراتژی سنتی بدنسازی به ۲ بخش حجم گیری و خشک کردن تقسیم می‌شود. در هر کدام از این فازها، باید از روش‌های سرسختانه‌ای استفاده کنیم تا به هدف هر فاز برسیم.

برای حجم گیری، معمولاً موفقیت توسط ترازو سنجیده می‌شود و به تغییرات ظاهری بدن کمتر توجه می‌شود. بعضی مربیان حتی پیشنهاد می‌کنند: تا به زور هم شده، چیزی بخورید.

در این میان، اجازه هیچ‌گونه انجام حرکات هوازی هم ندارید.

در طول دوره خشک کردن، باید چربی را حذف کنید، کالری ورودی را به مقدار زیاد کاهش دهید و تمرینات هوازی را نیز برای چربی سوزی بیشتر، افزایش دهید.

علاوه بر داستان کارگر و ساختمان که تعریف کردم، ۲ مشکل اساسی دیگر با فرایند حجم گیری کثیف و در ادامه، خشک کردن وجود دارد:

مسئله ۱: محدود کردن زمانی که می‌توانید عضله سازی کنید

روش چربی سوزی، از رشد عضله جلوگیری می‌کند. برای یک بدنساز طبیعی، تقریباً غیر ممکن می‌شود تا موقع سوزاندن چربی، عضله هم بسازد. (حفظ عضله و چربی سوزی همزمان)

وقتی کالری ورودی را کم می‌کنید، نمی‌توانید عضله بسازید. در اغلب موارد، حتی عضله هم از دست خواهید داد.

اگر ۶ ماه حجم گیری کنید و ۳ ماه بعدی را به خشک کردن بپردازید، در طول این ۳ ماه، نمی‌توانید عضله بسازید. پس، بدون استفاده از روش حجم گیری، ماه‌های بیشتری رشد عضله را تجربه خواهید کرد.

مسئله ۲: هایپرپلازی سلول های چربی

می‌توانید اندازه ساختار بدن را از ۲ طریق افزایش دهید:

سلول‌های چربی، مثل کیسه می‌مانند. هر چقدر چربی بیشتری درون سلول‌ها قرار دهید، این کیسه‌ها (سلول‌ها) بزرگ‌تر می‌شوند اما سلول‌ها یک ظرفیتی دارند و بدن ما هم برای بقا، مقدار مشخصی را ذخیره می‌کند. بنابراین، بدن شروع به ساخت سلول‌های جدید می‌کند.

وقتی در فاز حجم گیری برای مدتی طولانی (۶ ماه) قرار می‌گیرید، بدن، تعداد سلول‌های چربی را بالا می‌برد.

در حالی که می‌توانید سلول‌های چربی را کوچک‌تر کنید اما غیر ممکن است بتوانید سلول‌های چربی را از بین ببرید! (تنها راه جراحی است) پس، بدن، چربی را می‌سوزاند اما سلول‌های چربی دست نخورده باقی می‌مانند.

هر چقدر، سلول‌های چربی بیشتری داشته باشید، آسان‌تر است که چربی ذخیره کنید و خیلی سخت‌تر می‌شود چربی از دست داد.

  • کدام سناریو بهتر است؟

اندازه غذا پرخوری گرسنگی همبرگر tamrino.ir

موقعیت اول:

  • حجم گیری به معنای تمام
  • در طول ۶ ماه، ۱۱ کیلوگرم وزن اضافه می‌کنید.
  • حدود ۲-۵ کیلوگرم عضله، ۱-۲ کیلوگرم گلیکوژن و ۴-۶ کیلوگرم چربی اضافه خواهید کرد.
  • برای کاهش چربی، باید یک رژیم سخت را اتخاذ کنید. اگر هرگز تقلب نکنید و خیلی دقت کنید، می‌توانید امیدوار باشید، هر هفته ۵۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم چربی بدون عضله از دست بدهید.
  • در بهترین سناریو، ۶-۱۲ هفته طول می‌کشد تا چربی‌ها را از دست بدهید.

در نظر داشته باشید که: چربی سوزی، روندی خطی نیست. بدن، کم‌کم به کاهش کالری عادت می‌کند و چربی سوزی کاهش پیدا می‌کند.

اگر واقع‌بین باشیم، باید بگوییم: از دست دادن چربی به دست آمده، اگر نخواهید عضله از دست بدهید، ۱۲-۲۰ هفته طول می‌کشد. چربی سوزی، هفته به هفته، به خاطر هایپرپلازی چربی که در اثر حجم گیری ایجاد شده، سخت‌تر می‌شود!!

بعد از ۹-۱۱ ماه، حدود ۳ کیلوگرم وزن عضله اضافه کرده‌اید. (اگر در حین چربی سوزی، عضله از دست ندهید) این یعنی: هر ماه، بین ۳۰۰-۴۰۰ گرم عضله می‌سازید.

موقعیت دوم:

  • به اندازه کافی کالری ورودی را افزایش می‌دهید.
  • هر ماه، ۷۰۰ گرم عضله اضافه می‌کنید.
  • بعد از ۶ ماه، ۲-۵ کیلوگرم وزن اضافه کرده‌اید اما ۱-۱.۵ کیلوگرم آن چربی است.

یعنی: برای چربی سوزی، حدود ۱ ماه بیشتر، نیاز به رژیم گرفتن ندارید.

در طول ۷ ماه، ۳ کیلوگرم وزن اضافه کرده‌اید. بعد از یک سال، ۵.۵ کیلوگرم وزن اضافه می‌کنید.

چرا حجم گیری می‌کنیم؟

اگر حجم گیری این‌قدر بد است، پس چرا خیلی‌ها آن را توصیه می‌کنند؟!

سنت

از دهه ۶۰ میلادی، بدنسازی شامل: حجم گیری و خشک کردن بوده است اما آن‌ها به اندازه بدنسازان امروزی این‌قدر چربی اضافه نمی‌کردند!

  • چرا؟

به خاطر اینکه: امروزه غذاهای افتضاح خیلی زیادتر شده است!!

بدنسازان دهه ۶۰، رژیم غذایی‌شان، استیک گاو، شیر طبیعی و تخم مرغ بود. آن‌ها مقادیر زیادی از این مواد را مصرف می‌کردند اما امروزه بچه‌ها بعد از باشگاه، سراغ فری کثیف و ساندویچ‌هایش می‌روند!!

در هر ۲ سناریو، مقدار غذا بالاست اما کیفیت یکی نیست.

این روش برای رسیدن به اوج بوده است

حجم گیری و خشک کردن، مخصوص بدنسازها بوده است. بدنسازان حرفه‌ای علاقه دارند تا در زمان و مکان خاصی، در بهترین حالت خود باشند. (منظورم استیج مسابقات است!)

رسیدن به مرحله‌ای که بتوانید در آن به رقابت بپردازید، نیازمند فداکاری‌های زیادی است. تنها زمانی که می‌شود با لذت غذا خورد، بعد از مسابقه است. اما بدنسازان، می‌خواهند که در تمام طول سال، خوب به نظر بیایند.

یک بدنساز معمولی نیاز ندارد تا به چربی ۲-۴ % برای شرکت در مسابقات حرفه‌ای برسد! همین که به چربی ۸% برسد، از خوشحالی بال در می‌آورد!!

این روش توسط بدنسازان غیر طبیعی مورد استفاده واقع می‌شود

بدنسازان حرفه‌ای که از این روش استفاده می‌کنند، برای رویارویی با مشکلاتی که گفتم، از داروهای مختلفی استفاده می‌کنند! با دستکاری‌های شیمیایی، آن‌ها می‌توانند با طبیعت بدن، مبارزه کنند.

یک بدنساز طبیعی، همان‌طور که گفتم: محدودیت‌های زیادی دارد. موادی مثل: تستوسترون، انسولین و هورمون رشد باعث می‌شوند تا بدنساز، از محدودیت‌های بدنی خود عبور کند.

این مواد حتی می‌توانند، چربی سوزی را افزایش دهند. هورمون‌های تیروئید باعث می‌شوند تا زودتر چربی از دست بدهید.

استروئید سبب می‌شود: موقع رژیم گرفتن، عضله از دست ندهید! بنابراین، آن‌ها بدون هیچ دغدغه‌ای چربی از دست می‌دهند.

توجیه کردن

خیلی‌ها، حجم گیری را بهانه می‌کنند تا هر چقدر می‌خواهند غذاهای آشغال بخورند! خیلی‌ها انضباط کافی را ندارند تا یک تغییر کلی در سبک زندگی خود انجام دهند. بنابراین، پشت عبارت حجم گیری پنهان می‌شوند.

اگر آن‌ها را در حال خوردن دونات و پیتزا ببینید، می‌گویند:

ما توی دوره حجمیم!!

توهم بزرگ بودن

اگر یک نفر، مقدار زیادی عضله داشته باشد و به عضلاتش، یک لایه چربی هم اضافه کند، وقتی لباس می‌پوشد، بزرگ‌تر هم به نظر می‌آید!!

‌می‌دانیم: خیلی‌ها برای اینکه بزرگ‌تر دیده شوند، دست به چه کارهایی که نمی‌زنند!!

اما حقیقت چیز دیگری است و بعد از یک نقطه خاص، خیلی دیر متوجه می‌شوند که چه مقدار چربی با خود حمل می‌کرده‌اند و کلاً بی‌خبر بوده‌اند.

توهم کوچک بودن

از دست دادن چربی، باعث می‌شود: ببینید و حس کنید که کوچک‌تر شده‌اید. از لحاظ ظاهری، فرق چندانی بین ۱۳ و ۱۶% چربی در بدن نیست! این قضیه در مورد عضلات هم صدق می‌کند.

عضلات از گلیکوژن خالی شده‌اند، پس احساس می‌کنید کوچک‌تر شده‌اید.

تا حدود ۱۰% چربی از دست ندهید حس خوبی از رژیم غذایی نخواهید داشت. در این نقطه است که خواهید دید، نه تنها کوچک نشده‌اید، بلکه عضلات تفکیک شده‌اند و بزرگ‌تر هم به نظر خواهید آمد.

اینجاست که خیلی‌ها ناامید می‌شوند و رژیم غذایی خود را ترک می‌کنند.

اگر به مرز ۸% برسید که دیگر وا وی لاست!!

حجم گیری را ممنوع کنید

چرا؟

  • اغلب بدنسازان می‌خواهند در طول سال، خوب به نظر بیایند نه روی استیج مسابقه!

شما که نمی‌خواهید فقط چند ماه از سال خوب به نظر بیایید؟! چرا نباید در تمام طول سال، خوب به نظر بیاییم؟!

به دنبال یک درصد چربی خاص باشید. یک مرد که به دنبال زیبایی بدن است، نباید بیشتر از ۱۰% چربی در بدن ذخیره کند.

در این درصد، عضلات مشخص هستند و خیلی خیلی خوب به نظر خواهید آمد.

اگر ۱۳% چربی داشته باشید و آن‌چنان هم عضلانی نباشید، تکلیف چیست؟! آیا باید به دنبال حجم گیری بروم؟!

نه!

چربی بدن را به زیر ۱۰% برسانید. در ادامه، رژیم خود را تقویت کنید تا بتوانید عضله سازی کنید.

  • هر چقدر لاغرتر باشید، بهتر می‌توانید گلیکوژن در عضلات، ذخیره کنید و کمتر چربی ذخیره خواهید کرد. دیگر نگران پرخوری هم نیستید.
  • هر چقدر چاق‌تر شوید، سلول‌های چربی بیشتری ایجاد می‌کنید. این کار باعث ذخیره چربی بیشتر و سخت‌تر شدن سوزاندن چربی‌ها می‌شود. سطح حساسیت به انسولین هم پایین می‌آید!
  • ساختن یک بدن خوش فرم، نیازمند صرف زمان است. همان‌طور که بارها گفته‌ام: بدنسازی یک سبک برای تمام عمر است. باید در تمام طول سال، سالم و درست غذا بخورید.

چرا بعضی‌ها می‌توانند پرخوری کنند بدون اینکه چربی اضافه کنند؟

رشد عضلات کند است

رشد عضلات با کیفیت، کار سختی است، مخصوصاً اینکه از فاز یک بدنساز مبتدی، خارج شده باشید! هر چه جلوتر می‌روید، کار سخت‌تر می‌شود.

برای یک بدنساز حرفه‌ای، افزودن ۵۰۰ گرم یا حتی ۱ کیلوگرم در ماه، کار فوق‌العاده‌ای است!

سطح حساسیت به انسولین کاهش پیدا می‌کند

وقتی حجم گیری می‌کنید و سطح چربی بالاتر می‌رود، به تدریج، سطح حساسیت انسولین پایین می‌آید که این مانع رشد بیشتر عضله می‌شود. انسولین به پروتئین فرمان می‌دهد که: برای سلول‌های چربی و پروتئین، آمینو اسید و گلوکز را مورد استفاده قرار دهد. منبع (۹)

یک سلول عضلانی، به صورت ایده‌آل، با فرمان انسولین، گلوکز و آمینو اسید را جذب می‌کند.

اما با افزایش چربی بدن و افزایش سطح انسولین، سلول‌های عضلانی، حساسیت خود را رفته‌رفته از دست می‌دهند.

اگر حساسیت به انسولین کاهش پیدا کند، عضلات نمی‌توانند از گلوکز و آمینو اسید بهتر استفاده کنند.

از آنجایی که سوخت و ساز کند شده، بدن، کالری‌های اضافی را تبدیل به چربی می‌کند.

مقاومت بدن در برابر عضله سازی افزایش پیدا می‌کند

در این پدیده، بدن در مقابل سنتز پروتئین مانع ایجاد می‌کند و افزایش چربی راحت‌تر می‌شود. این آخرین چیزی است که یک بدنساز انتظارش را می‌کشد!

هر چقدر چاق‌تر شوید، بخش اعظم هرگونه ماده مغذی که به بدن وارد می‌شود، تبدیل به چربی می‌شود. از همه بدتر اینکه، تمرینات نیز کمکی نمی‌کنند!

البته، در دنیای بدنسازی استثنائاتی داریم که بعضی بدن‌ها می‌توانند حجم زیادی پیدا کنند و در ادامه، روی چربی سوزی هم متمرکز شوند اما، همه بدنسازان از این شانس‌ها ندارند!!

چربی‌های جدید، چربی سازی را بیشتر تسریع می‌کنند

بعد از ساخته شدن مقدار مشخصی چربی، شتاب فرایند چربی اندوزی را بیشتر خواهید کرد و از شانس بد، این چربی، در اطراف نواحی شکم ذخیره می‌شود.

همان‌طور که می‌دانید: چربی‌های شکمی، رابطه مستقیمی با بیماری‌های قلبی و فشار خون دارند.

با این روش، در انتهای فرایند حجم گیری، سلول‌های جدید چربی را به دست خواهید آورد که به سختی با رژیم غذایی می‌سوزند. این اتفاق، زمانی که افزایش وزن شدید و کالری زیادی را تجربه می‌کنید روی می‌دهد.

وقتی فردی شروع به یک برنامه شدید حجم گیری می‌کند، کالری اضافی سرانجام به گلوکز تبدیل می‌شود. گلوکز، توسط سلول‌های عضلانی و چربی، برای انرژی و ذخیره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما وقتی سطح گلوکز به طور دائم در بدن افزایش پیدا می‌کند و بیشتر از نیاز عضلات، گلوکز دارید، این گلوکز اضافی تبدیل به چربی می‌شود. به همین دلیل، فرایند حجم گیری سریع و کثیف! به ندرت باعث ایجاد عضلات با کیفیت می‌شود.

بدتر از همه اینکه: هر چه درصد چربی، بالاتر می‌رود، مقاومت بدن در مقابل عضله سازی بالاتر می‌رود!

عضلات نرم

از آنجایی که بدن از کالری، گلوکز و تری گلیسیرید (نوعی چربی) اضافی پر شده، این مقادیر اضافی، نه تنها در بافت‌های چربی ذخیره می‌شوند بلکه به درون عضلات نیز رسوخ پیدا می‌کنند!

نام این فرایند، ذخیره سازی تری گلیسیرید درون عضله‌ای است! این فرایند باعث می‌شود: عضلات، نرم به نظر بیایند!

این پدیده، می‌تواند جلوی سنتز پروتئین را بگیرد و در ادامه، مانع رشد عضله شود. (چطور عضلات نرم را سفت کنیم)

سوخت و ساز تنبل

تلویزیون پیتزا چاق تلویزیون tamrino.ir

اینکه، رفته رفته چربی بیشتری ذخیره کنیم، لاغر شدن را نیز مشکل می‌کند.

اگر چربی زیادی را ذخیره کنید، سپس دوباره رژیم بگیرید تا از شر چربی اضافی خلاص شوید، باعث می‌شود: بدن، طرف چربی‌ها را بگیرد!

این اتفاق به کاهش پایه نظام سوخت و ساز ربط پیدا می‌کند تا جایی که در بعضی موارد، کاهش وزن تقریباً بدون نسخه پزشک، غیرممکن می‌شود!!

در این شرایط بحرانی، مصرف اندکی کالری هم باعث افزایش وزن می‌شود.

متاسفانه، زنان ریسک بیشتری دارند تا به این عارضه مبتلا شوند.

  • اما مردان هم در امان نیستند!

یک بدنساز حرفه‌ای را تصور کنید که قصد دارد: در فصل دوری از مسابقات، به وزن ۱۳۶ کیلوگرم وزن برسد!! و زمانی که روی استیج مسابقات رفت، این وزن به ۱۱۳ کیلوگرم برسد.

این کاهش وزن، حدود ۱۷% است. وقتی ۱۰% از وزن خود را از دست می‌دهید، کاهش پایه نظام سوخت و ساز در بدن شکل می‌گیرد. بنابراین، وقتی این بدنساز رژیم می‌گیرد، سوخت و سازش پایین می‌آید.

از طرف دیگر، اگر حجم گیری این بدنساز، کثیف و سریع باشد، باید با پدیده مقاومت در برابر عضله سازی نیز روبه‌رو شود.

این، کار را برای ورزشکار سخت می‌کند تا در رقابت‌ها حضور پیدا کند. چون هر بار که حجم گیری می‌کند، افزودن عضله برای او سخت‌تر می‌شود.

با حجم گیری کثیف، کنار نخواهید آمد

بدنسازان حرفه‌ای که در سطح مسابقات ملی و جهانی شرکت می‌کنند، شاید بتوانند با فرایند حجم گیری کثیف کنار بیایند!

  • چرا؟

به خاطر استفاده از داروها و گاهی اوقات شرایط ژنتیکی آن‌ها!!

این، مدلی نیست که لازم باشد هر کسی برای حجم گیری دنبال کند. اگر یک بدنساز حرفه‌ای نیستید و در سطح آماتور کار می‌کنید، باید راه‌حل محافظه کارانه‌ای را پی بگیرید.

بدنسازان برای دهه‌ها، حجم گیری و خشک کردن را انجام داده‌اند. نمی‌شود گفت: حجم گیری کثیف کار نمی‌کند!!

اما چیزی که در این روش نمی‌دانید: هزاران ورزشکاری است که بیش از حد چاق شده‌اند، ورزشکارانی که سطح حساسیت انسولین و سوخت و ساز را به هم ریخته‌اند و نتوانسته‌اند به پتانسیل‌های خود برسند.

  • خوب پس مثل گنجشک غذا بخورم؟!

نه!

برای ساختن عضله، باید کالری بیشتری مصرف کنید. نکته کلیدی این است که: باید مقدار درست مواد غذایی را مصرف کنید.

(راهنمای جامع افزایش حجم خشک عضلانی)

واقعاً تاسف‌آور است، بدنسازان جوانی را می‌بینم که استعداد خود را با حجم گیری کثیف خراب می‌کنند.

تعداد دیگری از این جوانان، به مقدار کافی غذا نمی‌خورند اما کلی فست فود مصرف می‌کنند.

پس درست به قضیه فکر کنید، شاید همین الان بدون اینکه بدانید، چربی بدن را بالا می‌برید و بی‌خبرید!

یاد بگیرید که چه وقت دست نگه دارید

حذر کردن ممنوع عصبانی ناراحت tamrino.ir

تصمیم اینکه حجم گیری کثیف را انجام بدهید، به این موضوع بر می‌گردد که چقدر بدن خود را می‌شناسید.

برای عضله سازی نیازمند کالری اضافی هستید اما خیلی سخت است که عضله بسازید و چربی اضافه نکنید!

یک چیز را به طور قطع می‌شود گفت:

  • افزودن ۵ کیلوگرم چربی برای اینکه ۱ کیلوگرم عضله به دست بیاوریم، کار احمقانه‌ای است!

به احتمال زیاد، در رژیمی که برای سوزاندن آن ۵ کیلو چربی خواهید گرفت، ۱ کیلو عضله را نیز از دست می‌دهید.

شما برای حجم گیری از چه روشی استفاده می‌کنید؟

توجه: این مطلب در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ مورد بازبینی و به روزرسانی منابع علمی قرار گرفت

علی رضا ناصری

I'm a fitness nerd & currently I'm blogging for https://tamrino.ir my main passion is creating excellent content for bodybuilding community.

مطالب مشابه

‫۲۵ دیدگاه‌ها

  1. سلام
    من ۱۶ سالم هست و قدم ۱۸۱ و ۶۸ کیلو وزن
    اگر من غذا نسبتا زیاد بخورم و کربوهیدرات هایی مثل برنج رو به اندازه مصرف کنم باز هم باعث ساخت چربی میشه؟!
    در ضمن من بندی سازی هم کار میکنم و تحرک بدنی دارم

  2. سلام آقای ناصری
    ببخشید من گیج شدم چیکار کنم؟ من یکماهه بدنسازی رو شروع کردم… فرد لاغری هستم ۷۰ کیلو وزن 180 قد البته تا حالا مناسب غذا نخوردم…الان چقدر باید و چجوری غذا بخورم؟ لطفا راهنماییم کنید ممنونم.

  3. سلام و خسته نباشید.
    واقعا خیلی حال کردم با این مطالبی که گذاشتید دستتون درد نکنه.
    فقط یه سوال داشتم :
    من حدودا 87 کیلو بودم الان 50 روزه تو رژیمم حدودا 9 کیلو کم کردم ( قصدم از این رژیم اینه که بدن خوش فرم و شیکم شیش تیکه ای داشته باشم ) الان راضیم تقریبا ولی باز به خواسته ذهنیم نرسیدم.
    تقریبا ناامید شدم چون هنوز سیکس پک هام در نیومده به نظر شما با همین فرمون برم جلو تا یک ماه دیگه به خواستم میرسم ؟

  4. سلام دوست عزیز مطلبت فوق العاده بوده چندتا سوال داشتم
    من الان تقریبا چهارماهه بطور مداوم بدنسازی میکنم از روز اول با مکمل شروع کردم دوره ی دومم استرویید مصرف کردم وزنم ۵۹ کیلو بود با قدی حدود ۱۸۲ سانتی متر بدلیل اینکه چندین سال ورزش رزمی حرفه ای انجام دادم سیکس پک داشتم اندام تفکیک شده الان بعد چهارماه دوازده کیلو وزن گرفتم و به ۷۱ کیلو رسیدم بدنم تفکیکش از قبل بهتر شده پک های شکمم بهتر نمایان شده پهلو اصلا ندارم من شدیدا کربوهیدرات بدنمو با گینر بالا بردم و چربی هم مصرف میکنم یعنی خورد و خوراکم کنتور نداره هرچی میخام میخورم ولی با خوندن مطلب بالا شوکه شدم نمیخام استایلمو خراب کنم من الان گینرم رو به تمام شدنه بنظرتون وی بخرم یا نه؟ مربیم میگه تو بدنت ی جوریه ک چربی خالی بخوری عضله میشه پس وزن بگیر گیج شدم با خوندن مطلب بالا خواهش میکنم جواب بدین

  5. با سلامحدود 1 سال است که من به طور نامنظم بدنسازی کار میکنم ( 2 دمبل 5 کیلویی در خانه کار میکنم ) بازو هام رشد کرده جوری که وقتی بارو میگیرم پوست هم به زور توی دست جمع میشود سینه کار میکنم پا کار میکنم و راضی هستم ( میفهمم که دارند رشد میکنند ) اما حدود 6 ماه پیش از شکمم 2 پکش بیرون آمده ولی دیگه هرچی زور میزنم سیکس پک در نمی آید ( احساس رشد روشون ندارم ) هر چه میگذرد قدرت شکمم بیشتر می شود اما سیکس پک اصلا نمایان نمی شود موندم چیکار کنم اگر پیشنهادی هست لطفا بگویید.( ا.ه راستی یادم رفت بگم روزانه 2 تا 4 عدد تخم مرغ مصرف میکنم و گوشت وغدا هم خوب به بدنم میرسد )15 ساله 65 کیلوگرم 175 قد 19 درصد چربی با تشکر از مطالب بسیار مفیدتان

    1. دلیل اینکه دوپک بالایی فقط نمایان شده اینه که تجمع چربی تواون قسمت کمتره.خیالتون راحت شماپک های قوی ای دارید وباکاهش درصد چربیتون به زیر۱۲درصد مطمینا نمایان میشن

  6. سلام خسته نباشید من185قد دارم و وزنم 56کیلو هست ، برای شروع دوباره بدنسازی چ مکملی رو پیشنهاد میدید?

  7. سلام دوست عزیز. من دانشجوی تربیت بدنی هستم و مربی پرورش اندام. واقعا مطالبتون اصولی و درست هستش خسته نباشید حرف دل منو میزنید

  8. سلام وقتتون بخیر
    من هجده سالمه قدم ۱۷۱ وزنم ۶۷ بود که به دلیل اینکه استخون بندیم ظریف و دخترونس ، درصد زیادی از وزنم رو چربی اشباع شده در ناحیه شکم و و پهلو و ران سینه بود
    منم طی پنج ماه بدنسازی و رژیم غذایی وزنمو رسوندم به ۵۴ ، و حالا میخوام وزنمو به طور عضلانی ببرم بالا
    شما پیشنهادتون چیه؟
    از مکمل ها استفاده کنم یا دوباره با رژیم غذایی ببرم بالا وزنمو؟

  9. دورد به شما.
    A: به کاربران بسیاری استفاده از کراتین و وی رو پیشنهاد داده اید؟ این دو مکمل دقیقا چه تاثیری بر بدن دارند؟ آیا حجیم شدن ملاک عمل است؟
    B: همچنین ترکیب کراتین با Bcaa رو برای داشتن بدنی حجمی اما تفکیک شده موثر میدانید؟
    C: در نهایت ترکیب وی با کراتین؟ و یا Bcaa با کراتین؟ جهت عضله سازی زیاد همراه با حجیم شدن بدن و خیلی خطی نشدن

    1. درود بر شما
      استفاده از این دو مکمل توسط افرادی زیادی به نتایج خیلی خوبی در راستای عضله سازی ختم شده است.
      ترکیب کراتین و Bcaa هم خوب است اما اگر به این مطلب نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که استفاده از Bcaa شاید لازم نباشد.

  10. وقت بخیر.
    لطفا شرایط بنده را دقیق خوانده سپس راهنمایی نمایید. کمی طولانی است که خواستم دقیق بیان کنم. عذرخواهی میکنم.
    ———————————————–
    اینجانب بدنسازی رو در منزل انجام میدم. یه میز پرس سینه و بالاسینه دارم و یه هالتر به اضافه چندین وزنه از 2.5 تا 20 کیلو.
    فعلا دمبل ندارم اما قصد خریدش رو دارم.
    ———————————————–
    تمایل دارم که بدن کمی بزرگ و حجیم شود اما از 2 چیز خوشم نمیاد. اول از بدنهایی که بواسطه بدنسازی خیلی خیلی رشد کرده اند و مردم میگن مشخصه که طرف 10 ساله داره کار میکنه. دوم از بدنهایی که رگهاش زده بیرون.
    ———————————————–
    در کل مایلم خوش اندام و توپُر شده و عضلات زیر بغل، سینه و مخصوصا بازوهایم بخوبی رشد کنند.
    طوریکه در نظر مردم و بخصوص خانم ها خوش هیکل بنظر بیام. البته قصد جلب توجه و موارد حاشیه ای ندارم. اصلا و ابدا.
    ———————————————–
    پیشنهاد شما چیست؟
    تغذیه ام در حد صبحانه و ناهار و شام هست. لذا باید در میان وعده از مکملهای عضله ساز معتبر و البته سالم استفاده کنم. کراتین؟ وی؟ گلوتامین؟ BCAA؟ کدامیک؟ و چه مدت و در چند وعده؟
    قد: 180
    وزن: 88
    استخوان بندی: ریز و دخترانه.
    کمی شکم دارم.
    بدنسازی رو جهت داشتن بدنی سالم و برای تناسب اندام از منظر مردم بخصوص خانمها انجام میدهم.
    معمولا ساعت 11 شب تمرین میکنم.
    از نظر مقاومت بدنی بسیار بسیار ضعیفم و با یک سرماخوردگی ساده، به طرز فجیعی لاغر و سیاه میشم و گوشت بدنم می تکد.
    مدتها پیش با توصیه دکتر ویتامین C مصرف میکردم و انصافا مقاومت بدنم بهتر شد.
    از بدو تولد بدلیل مشکلات مادرزادی کم قوه و کم بُنیه بودم و مدام چشمانم سیاهی میرفت و در مواردی از حال میرفتم.
    قند خونم 90 هست.
    36 ساله ام و مجرد.
    اگر چند تا آجر بلند کنم، نفس نفس میزنم و ضعف میکنم و تپش قلب میگیرم. (بدلیل همان ضعف بدنی)
    بنظر خودم پروتئین یا ویتامین بدنم کمه.
    سپاس از توجه و راهنمایی شما

    1. سلام دوست عزیز ممنون از این توضیح کامل
      در مورد مصرف مکمل بهتر است با توجه به وزنی که دارید ترکیب مکمل وی و گلوتامین را امتحان کنید و به دقت نتایج مورد بررسی قرار بدهید. در مورد هر کدام از این مکمل ها در وبسایت مطالب کاملی موجود است. با یک جستجو به راحتی می توانید روش استفاده از آنها را پیدا کنید. در این مورد که چه مدت باید به مصرف ادامه بدهید یک اصل را باید بدانید اگر به وزنی که هدف شماست رسیدید نمی توانید از فردای آن روز مصرف کالری های خود را پایین بیاورید و به تمرینات خود ادامه بدهید و انتظار نداشته باشید که وزن تان پایین بیاید. بالاخره این کالری ها باید یک طوری جایگزین شوند حالا با مکمل یا رژی غذایی
      در مورد شرایط ضعف بدنی هم توصیه اکید می کنم که به پزشک مراجعه کنید متخصصانی که می توانند به شما کمک کنند متخصص غدد و اعصاب هستند.

  11. سلام
    بنده 17 سالمه و 1 سال بطور نامنظم و 3 ماه بطور منظم تمرین بدنسازی داشتم
    الام هم تمرین میکنم
    60 کیلو بودم و بعذ اینهمه تمرین 5 کیلو اضافه کردم
    اما بدنم تغییری نکرده
    حتی گینر و کراتین هم استفاده کردم اما بجای حجم وزنم تا 67 رفت
    راهی هست که بشه حجم بگیرم بجای اینکه وزنم بالا بره؟

    1. سلام
      اولاً که مدت زمان زیادی از بدنسازی شما نمی گذرد و این ورزشی نیست که بتوانید به صورت تفننی به آن بپردازید!
      برای اینکه مطلب بهتر روشن شود این دو مطلب را مطالعه کنید: ۱ و ۲

    2. سلام
      من دوماه و نیم بدنسازی میرم
      توی یه ماه اول راحت وزنم سه کیلو اضافه شد ولی توی ماه دوم تا امروز هر چقدر حجم غذامو زیاد میکنم وزنم تغییر نمیکنه
      چیکار باید کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا