بدنساز تازه کارعضله سازینکات تمرینی

آیا درد های عضلانی در بدنسازی نشانه رشد عضلانی هستند

اگر حتی یک هفته هم باشگاه بدنسازی رفته باشید، تجربه درد های عضلانی بعد از تمرین را خواهید داشت. خوب این درد ها واقعاً به شما چه می گویند؟

چه کسی دچار درد های عضلانی می شود؟

  • تازه وارد های باشگاه : برای این عزیزان دردهای عضلانی تا چند ماه اول ادامه پیدا می کند
  • بدنسازانی که سطح تمرینات خود را تغییر می دهند

شدت و مدت زمان پایداری این دردها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بعضی از افراد دردهای عضلانی را تا مدت بیشتری حس می کنند و در مقابل بعضی می توانند هر روز تمرین کنند و هیچ گونه دردی را حس نکنند!

لینک آپارات

در ضمن برای درمان درد عضلانی به این مطلب مراجعه کنید:

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

درمان دردهای عضلانی بعد از باشگاه بدنسازی

درد عضلانی tamrino.ir

درد عضلانی و رشد عضلانی

آیا درد های عضلانی راه مناسبی هستند تا بفهمیم آیا باید برنامه تمرینی خود را ادامه بدهیم یا نه؟ آیا دردهای عضلانی نشانه رشد عضلات هستند؟ این سوال هرگز به طور قطع توسط علم پاسخ داده نشده است. تعدادی دلیل وجود دارد که فرض کنیم دردهای عضلانی نشانه رشد عضلات نیستند:

۱. تعدادی از عضلات به ندرت دچار درد عضلانی می شود

عضلات ساعد و دلتوئید را می توان تحت فشار گذاشت، اما به ندرت در اغلب مردم درد های عضلانی گزارش شده است حتی تازه کارها! اما در عین حال این عضلات رشد عضلانی را بدون درد تجربه می کنند.

۲. تمرین کردن به صورت مستمر رابطه ای با درد عضلانی ندارد

افرادی که به صورت منقطع به انجام تمرینات در طول هفته می پردازند، اغلب دردهای عضلانی را بیشتر تجربه می کنند. در مقابل افرادی که به صورت پیوسته در طول هفته به تمرین می پردازند کمتر دچار دردهای عضلانی می شوند.

۳. افزایش قدرت در غیاب درد نیز می تواند روی دهد

این مورد در رابطه با بدنسازان حرفه ای تر صدق می کند. مخصوصاً اگر فرد بداند چطور می شود با وزنه های زیر حداکثر، تمرینات قدرتی را به انجام رساند و چطور توانایی های ذهنی خود را توسعه بدهد تا بتواند وزنه های سنگین تر را جا به جا کند.

هر چقدر بهره وری بدن در اجرای حرکات بالا می رود، بدن می تواند وزنه های سنگین تر را جا به جا کند.

چرا؟

بیشترین قدرت نیازمند، وفق پیدا کردن سیستم عصبی با شرایط جدید است. این در حالی است که افزایش توده عضلانی می تواند بدون افزایش قدرت نیز بدست بیاید. این دو مقوله کاملاً از هم متفاوت هستند.

از طرف دیگر یک عده می گویند درد عضلانی نشانه رشد است، به این دلایل:

۱. تازه وارد ها معمولاً درد عضلانی دارند

درد عضلانی tamrino.ir

در هیچ زمانی از زندگی یک بدنساز عضلات به اندازه مراحل اولیه بدنسازی رشد نمی کنند، مخصوصاً اگر شما در ادامه دادن تمرینات خود ثابت قدم باشید. در این دوران اگر به یاد داشته باشید در اکثر روز ها درد عضلانی را تجربه می کنیم. دوباره تکرار می کنم شدت این درد از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

۲. یا شما عادت می کنید یا این که تمرین نمی کنید

رابطه قوی بین تغییر در سبک تمرینات شما و حس کردن درد وجود دارد.

یادتان باشد رشد عضلات فرایندی زمان بر است. ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم، کسی که درد را حس کرد، رشد را هم همان موقع تجربه کند. رشد را برای هفته ها و ماه های سراغ شما می آید، زمانی که بدن به شرایط جدید عادت کرده و درد را حس نمی کند!!

الگوی درد

این الگوی حس درد برای اکثر بدنسازان است:

  • برای چند هفته درد می کشیم
  • حس کردن درد متوقف می شود ولی همچنان قدرت ما افزایش پیدا می کند
  • قدرت و کارایی متوقف می شود و ما هم تمرینات را عوض می کنیم
  • شیب کاهش کارایی کم می شود یا اینکه ما انگیزه خود را از دست می دهیم

کل این دوره از فردی به فرد دیگر فرق می کند، اما عموماً بازه 10-12 هفته ای است. ورزشکاران با سابقه زودتر از بقیه به تمرینات جدید عادت می کنند. اما تازه کارها همچنان می توانند تا ماه ها بعد هم رشد عضلات و کارایی را تجربه کنند.

ریکاوری چه کار می کند؟

اگر شما یک هفته باشگاه نروید و دوباره به باشگاه برگردید، خودتان را قوی تر احساس می کنید! این حس را معمولاً افرادی که در طول هفته های قبل مرتب تمرین می کرده اند، براحتی متوجه می شوند. اگر این فرصت ها را به بدن ندهید، خستگی در بدن انباشته خواهد شد و کارایی شما پایین می آید.

مزایا و مضرات

درد عضلانی tamrino.ir

دردهای عضلانی ناتوان کننده

دردهای عضلانی که به  سختی می شود آن ها را تحمل کرد. گاهی اوقات آن قدر درد شدید می شود که حتی نمی توانید پیراهن خود را عوض کنید! این ها نشانه هایی است که شما بدن خود را بیش از حد خسته کرده اید و باعث خواهند شد احتمال آسیب دیدگی بالاتر برود.

و اگر مجروح شدید چه اتفاقی رخ می دهد؟!

مجبور خواهید شد مدتی تمرین نکنید و وارد فاز عضله سوزی خواهید شد.

دردهای عضلانی قابل تحمل

خودمان را گول نزنیم! اکثر بدنسازان از این دردها خوش شان هم می آید! از نظر ما این درد ها به این معنا تعبیر می شوند که امروز تمرین خوبی را داشته ایم!

از نظر دوستانی که در باشگاه ها شب و روز جان می کنند! این دردها مقدس هستند!!!

برای بدنسازان با سابقه این دردها موقعی روی می دهند که کل یک برنامه تمرین را عوض می کنند یا اینکه در اجرای یک حرکت از تکنیک جدیدی بهره می برند. اما به هر حال این رشد عضلانی زمانی روی می دهد که بدن به این درد ها عادت کرده است.

بدون درد

بعضی ها اصلاً درد را حس نمی کنند (خوش شانس ها!!) اما آنها نیز رشد عضلانی را تجربه می کنند. خوب این گروه از افراد مدرک خوبی هستند که رشد عضلانی و درد  عضلانی رابطه ای با هم ندارند؟

خوب، هنوز وقت نتیجه گیری نرسیده است.

درد را دوست بداریم

اگر یادتان باشد گفتم عضلاتی مثل ساعد و دلتوئید ها کمتر دچار عضلانی می شوند. به خاطر این که این دو عضله در اغلب حرکات تمرینی مورد استفاده قرار می گیرند و خیلی زود با درد خود را وفق می دهند!

عامل دیگر در اینجا این است که برخلاف عضلاتی مثل سینه و جلو بازو که می شود آن ها را تحت کشش منفی قرار داد، حرکاتی که واقعاً عضله را بکشند، نمی شود همین کار را با ساعد و دلتوئید انجام داد.

حرکاتی مثل فلای، ددلیفت، بارفیکس این ها عضلات را وارد فاز درد کشیدن می کنند. حرکاتی که می توانند فشار بسیار زیادی را هنگام کشش عضلات به آن ها وارد کنند.

پس تکلیف بدنسازان حرفه ای چه می شود که درد را حس نمی کنند؟

درد عضلانی tamrino.ir

درست است افرادی که مرتب باشگاه می آیند، بزرگ تر می شوند، اما درد را خیلی کم حس می کنند و در مقابل افرادی هستند که جسته و گریخته باشگاه می آیند و درد های عضلانی را اغلب حس می کنند.

به عنوان مثال فردی که در هفته 6 روز را تمرین می کند، رشد عضلات خود را در مقایسه با فردی که در هفته  3 روز تمرین می کند، تا 2 برابر بیشتر تحریک خواهد کرد.

اگر همین فرد شدت تمریناتش را با مهارت کنترل کند و به خود فرصت ریکاوری را بدهد، در نهایت به بدن خود فرصت رشد عضلانی بیشتری را نیز می دهد.

اینکه این فرد درد را تجربه نمی کند ولی رشد عضلاتش همچنان ادامه دارد، چیز عجیبی نخواهد بود.

لینک آپارات

مخلص کلام

درد شانه

قبل از نتیجه گیری توصیه میکنم اگر به درد شانه در بدنسازی مبتلا هستید روی تصویر بالا کلیک کنید تا مطلب راهنمای جامع مواجه با درد شانه در بدنسازی را ملاحظه کنید.

نمی شود گفت رابطه مستقیمی بین درد عضلانی و رشد عضلانی وجود دارد. اما نمی توان این ادعا را به طور کامل هم رد کرد. واقعیت این است که هنوز مدارک علمی زیادی در این رابطه وجود ندارد.

لینک آپارات

چیزهایی که می دانیم:

  • درد زیاد نشانه خوبی نیست، می تواند باعث آسیب بدنی بشود.
  • درد های عضلانی هر فرد مختص به اوست.
  • کاری به ژنتیک ندارم، اما اگر تا حالا درد را در باشگاه حس نکرده اید، احتمالاً مثل بچه ها تمرین می کنید!!
  • درد برای اکثر بدنسازان چیز لذت بخشی است!!

در باشگاه بدنبال این نباشید که درد بکشید یا اینکه از درد مثل یک وسیله برای قضاوت کارایی تمرینات خود استفاده نکنید. اما به درد های بدن بی توجه نباشید! آنقدر به خود فشار نیاورید که برای راه رفتن هم نیازمند عصا بشوید! اما اگر هرگز دچار درد نشده اید، از خود بپرسید شاید از اقبال بلند تان مثل اسفندیار رویین تن هستید! یا این که مثل بچه ها تمرین می کنید!

آیا شما در باشگاه درد های عضلانی را تجربه می کنید؟

علی رضا ناصری

Blogger for tamrino.ir Remember: Facts don't care about your feelings & There are no stupid question, just stupid people

نوشته های مشابه

‫110 دیدگاه ها

  1. تجربه شخصی من اینکه وقتی در
    بدنسازی تحت فشار وزنه عضلات آسیب های ملکولی می بینند بعد باید از طریق رسوندن
    کربوهیدرات و آمینو اسید ها پروتئین ها توسط سلول ساخته بشه و جایگزین فضای تخریب
    شده بشه، بنظر شخصی من وقتی آمینو اسید و پروتئین لازم وجود نداره این دردها بیشتر
    میشه این تجربه شخصی من هست یعنی به دو صورت وقتی تغذیه مناسب و کاملی داشتم (و
    همچنین خواب خوب) حتی بعد از چند هفته وقفه و استراحت و شروع تمرین دوباره بدنم
    هیچ دردی نداشته، حتی با فشار و تمرین سنگین نسبت به هفته قبلش، ولی وقتی حتی چند
    روز پشت سرهم در طول چند هفته تمرین کردم وقتی تغذیه خوبی نداشتم وقتی صبح از خواب
    بیدار میشدم بدنم کوفته و درد شدیدی داشت بنظر شخصی من البته نمیدونم درست باشه یا
    نه درد نشانه فشار و کیفیت تمرین هست و لازمه یک شوک برای عظه سازیه ولی این درد
    از طرف دیگه نشانه اینکه مواد لازم برای ترمیم در دسترس سریع نبوده ولی وقتی
    بلافاصله بعد از تمرین مواد لازم و پروتئین و کربوهیدرات کمپلکس به بدن برسونی این
    دردها از بین میره حتی میتونم بگم این درد تو بدن به صفر میرسه، من که خودم عمدن
    هر چند هفته تغذیم رو کاهش میدم تا ببینم عظه هام تحت تمرین درد داشتند یا نه باز
    نمیدونم شاید بدن من اینطوری باشه و بدن کس دیگه اینطوری نباشه…. با تشکر از
    سایت بسیار خوبتون .

  2. سلام…
    من الان ۳-۴ روزه که دارم با استفاده تمرینات ABS intermediate روی عضلات شکمم کار میکنم (میخوام سیکس پک شم)
    ولی نمیدونم امروز که همون تمرینارو انجام دادم فشاری که دیروز و روزای قبل به شکمم میومد وارد نشد
    اصلا درد نگرفت راستش من از درد خوشم‌میاد ۲۰ با ۳۰ بار اضافه تر شکم رفتم ولی بازم درد نگرفت عضلات شکمم-بجاش گردنم درد گرفت
    احساس میکنم ذحماتم الکیه و دادم حرکاتو اشتباه انجام میدم؟
    یا عضلات شکمم داره قوی میشه؟
    واقعا نمیدونم‌میشه کمکم کنید؟

  3. سلام من ورزش زیاد میکنم ولی بدنسازی رو تازه شروع کردم و همین درد عضلانی رو دارم فقط میخواستم بدونم روی این درد تمرین سنگین کنم مفید ؟ با تمرین سبک باید بکنم یا اصلا نباید تمرین کنم بدنم ریکاوری شه ؟

  4. سلام وقتتون بخير
    من يك سوال داشتم،من بعد تمرين چون بيشتر حركاتم مخصوص پا هست در راه رفتن به دليل درد زياد به مشكل ميخورم با اينكه در ورزش افراط نميكنم
    اين درد همچنان ادامه داره و باعث ميشه براى تمرين جلسه بعد هم به سختى و با درد ورزش كنم،آيا در اينصورت به بدن آسيب نميرسه؟

  5. سلام من 15 سالمه 2 روزه میرم باشگاه روز اول جلو بازوهام درد گرفت به طوری که نمیتونستم کامل صافشون کنم و در روز دومم پاهام درد گرفت و درد بازو هام بیشتر شده وقتی که بازوم رو جمع میکنم احساس میکنم خستگیم بر طرف شده آیا این درد عادیه و تا چند روز ادامه داره ؟
    و درمورد پاهام بگم عضلات پای من خیلی ضعیفه من امروز تو ی باشگاه حرکت هاگ پا رو زدم و خودم احتمال میدم که در از اون باشه من وقتی میخوام بلند بشم نمیتونم حتما باید از یه چیزی بگیرم و بلند بشم و وقتی میخوام از پله بالا برم یک پام رو که میزارم رو پله پای دیگه سنگینی میکنه و میوفتم و خیلی هم احساس خستگی میکنه پاهام آیا این هم عادیه و چند روز باید استراحت کنم تا خوب بشم ؟ !(لطفا کمک کنید)!

  6. سلام خسته نباشید
    من چند روزی هست ک باشگاه میرم.و خیلی از لاغری لبش از حد باسن ب پایین رنج میبرم.ایا راهکاری یا دستگاهی هست ک بتونم به حجم باسنم اضافه کنم.؟

  7. سلام خسته نباشید من اولین جلسه بدنسازی رو رفتم و بعدش عضله هام خیلی درد دارن جوری که دست چپم رو نمیتونم کامل باز کنم،باز کردنی انگار رگ و تاندون دستم بیش از حد باز میشه و فک میکنم میخواد پاره باشه و البته با درد همراهه،میترسم با وضع برم باشگاه چدن دستمو با درد تکون میدم

  8. سلام من 16 سالمه و کمبود وزن زیادی دارم وزنم 50 کیلو گرم هست و حدودا دو روزه که بدنسازی رو شروع کردم و درد شدیدی هم در بدنم حس میکنم،به نظرتون باید چه کار کنم که وزنم افزایش پیدا کنه و تبدیل به عضله بشه

    1. سلام
      درد کاملاً طبیعی است جای نگرانی نداره
      فقط این درد باید مربوط به عضله باشه
      سعی کنید بیشتر از یک ساعت تمرین نکنید
      بعد از تمرین حتماً بدن را سرد کنید
      مصرف مایعات را بالاتر ببرید (آب)
      با توجه به اینکه می گید وزن کمی دارید سعی کنید رژیم خودتون را بهتر کنید در قسمت بدنساز تازه کار وبسایت می تونید مطالب زیادی پیدا کنید

  9. سلام من ۲۳ سالمه و حدود یک ساله دیابت نوع یک دارم به خاطر دیابتم به شدت وزن کم کردم میخوام با ورزش و تمرین عضله سازی کنم چون نمیتونم داروی خاصی برای اضافه وزن پیدا کنم به خاطر مریضیم فقط روزی یه دونه قرص دیابتون میخورم که مولتی ویتامین مختص افراد دیابتی هست ایا میشه با ورزش و تمرین عضلات ران و وباسن وسینه مو تقویت کنم؟ چون خیلی وزن کم کردم تحلیل رفتن .اگرم دارویی هست که به نظرشما میتونم استفاده کنم واسه افزایش وزن بهم بگید ممنون .

  10. سلام من پسری 14 ساله هستم من بدنسازی کار نمیکنم و فقط با شنا رفتن تو خونه تونستم عضلات سینم رو بسازم ولی الان یه مدت یه هفته ای میشه که عضلات بالای سینه چپ بزرگتر از راستیه شده یه راه حل بگید مساوی شن

  11. سلام من14 سالمه و 1 ماه بدنسازی میرم وقتی زیر بغل کار می کنم فقط یکی از بازو هام یا یه طرف زیر بغلم درد میگیره آیا مشکلی برا رشد عضلاتم پیش میاد یا فرق پیدا میکنه

    1. سلام،دوست عزیز باید با کار کردن با دنبل هر دو سینتو به یه اندازه برسونی،،،پرس سینه دنبل و بالاسینه دنبل…موقع تمرین باید تمرکز داشته باشی، تا فشار تو هر طرف یکسان باشه

  12. سلام من یه سوال داشتم من هرچه پرس سینه کار میکنم احساس درد نمیکنم حتی احساس فشار زیادی هم نمیکنم با اینکه اینقدر ادامه میدم ک ب دستام فشار زیادی وارد میشه ولی از سینه ها خبری نیست
    این ب این معنی هست ک ب عضلات سینه فشاری وارد نمیشه و رشد نمیکنند؟سوال دومم اینکه زمان ریکاوری باید زیاد باشه؟یعنی یک روز در هفته خیلی کمه؟

  13. سلام و خسته نباشید مطلب عالی بود به نظر من که درد عضله به معنای رشد اون نیس و ناشی از خستگی بعد تمرین سرد نکردن یا گرم نکردن قبل تمرینه …من یک هفتس که شروع کردم و یه روز برای سرد کردن وقت بیشتری گذاشتم و اونروز میتونم بگم درد عضله نداشتم اصلا به هیچ عنوان و کم کم دارم عادت میکنم و همینطور ماساژ برای کاهش درد خیلی موثره….موفق باشید

  14. من 14 سالم تازه بدنسازی رو شروع کردم یه ماه چربی ندارم به طوری که عضلات شکم دارم در صورتی که لاغر نیستم میخواست ببینم مکمل چی مصرف کنم الان فقط کراتین و گلوتامین میخورم

  15. مطلبتون واقعا عالی بود
    بنده هم تازه شروع کردم و همین درد ها رو دارم وخیالم راحت شد که طبیعیه

    در ضمن برای انگیزه هم اگه مطلبی و پیشنهادی دارید بگید
    با ارزوی موفقیت آقای ناصری عزیز

  16. سلام
    من ۱۷ سالم هست و الان سه روزه باشگاه رو شروع کردم ۹ ماه پیش هم به مدت یک ماه باشگاه رفتم و تو خونه هم کمی تمرین میکنم. ولی الان روی قفسه سینه هام و جفت پشت بازوهام درد احساس میکنم یعنی اگه یکم دستامو تکون بدم این دردو حس میکنم البته اونقدر شدید نیست که نتونم پیرهنمو ببدنم و مجبور بشم کلا تمرینو کنار بزارم ولی از این درد بدم میاد و همش حس کوفتگی میکنم توی این سه روز هم که حرکاتم ترکیبی بود سنگین کار کردم واقعا فشار اومد برای عضلاتم.میخواستم بدونم باید چکار کنم این درد از بین بره و چون میخوام هرروز باشگاه برم اگه همینطور سنگین کار کنم ممکنه دردم شدید تر بشه؟مرسی از راهنماییتون

    1. سلام
      دردی که حس می کنید کاملاً طبیعی است. البته قبلاً‌ اشاره شده که بعضی افراد نسبت به درد حساس تر هستند
      برای رفع این درد یا حداقل کمتر شدن آن مصرف مایعات را در طول روز بالاتر ببرید. همین طور اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری مصرف کنید. مصرف گلوتامین و انجام حرکات کششی نیز مناسب است.

  17. سلام ..واقعا سایت خوبی دارید..من تجربه دوسال رفتن باشگاه رو داشتم حدود یک سال دور بودم دوباره شروع کردم میشه گفت فشار اوردم روی خودم الان در روز سوم درد عضلانی زیاده در قفسه سینه حس میکنم ..در صورتی که نمیتونم پیراهنمو بپوشم یا در بیارم لطفا راهنمایی کنید ممنون

    1. سلام
      نظر لطف شماست
      من از فرم اجرای حرکات شما اطلاعی ندارم اما پیشنهاد می کنم تکنیک درست اجرای حرکات را زیر نظر یک مربی کارکشته بیاموزید
      اما به صورت کلی درد عضلانی یک مساله شایع است و شما بهترین داور در این مورد هستید که آیا فشار وارد شده در نتیجه تکنیک غلط بوده یا اینکه جز فشارهای طبیعی است. اما اینکه
      نمی توانید به راحتی پیراهن خود را عوض کنید نشان از این دارد که فشار بسیار بالایی وارد شده است. البته بعضی از افراد درد را را زودتر حس می کنند که آن هم کاملاً طبیعی است.
      با توجه به شرایط بدنی خود سعی کنید دامنه فشار لازم را پیدا کنید

      1. با درود خدمت شما دوست عزیز!
        من مدت یکو نیم سال بدنسازی رفتم ولی قطع کردم چون فقط در سه ماه اول هشت کیلو اضافه کردم ولی بعد از اون سه ماه، عضلاتم هیچ رشدی نداشتن. و همین روند تا یک سال و چند ماه ادامه پیدا کرد و آخر مجبور شدم ول کنم باید بگم همه نوع تمرینی رو امتحان کردم ولی نتیجه نگرفتم . ماهیچهام شکل گرفتن ولی اصلا بزرگ نشدن بعد از اون سه ماه اول. :( خیلی ممنون میشم بتوانید راهنمایی کنید !

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا